Bus

Volvo dezvoltă un autobuz electric de 28 de metri lungime

Volvo Buses a început să testeze un autobuz electric biarticulat, de 28 de metri lungime, primul dezvoltat pe noua platformă BZR.

În martie, Volvo Buses a lansat platforma de electromobilitate BZR. Acum, primul autobuz electric dezvoltat pe această platformă va fi testat în America de Sud. Noul model electric biarticulat va opera în Curitiba (Brazilia), Bogota (Columbia) și Mexico City (Mexic).

Cu zero emisii, autobuzele electrice biarticulate sunt ideale pentru orașele care au sau vor să implementeze un sistem BRT de tranzit rapid cu autobuze. Autobuzele de 28 de metri lungime pot transporta până la 250 de călători.

”Un sistem BRT cu aceste autobuze poate transporta același număr de pasageri ca un sistem de metrou subteran, dar cu costuri de implementare infinit mai mici”, a declarat André Marques, președinte al Volvo Buses Latin America.

VEZI ȘI: Test Volvo FH Aero Electric: Plus de autonomie

Autobuzul biarticulat conservă caracteristicile tradiționale ale predecesorilor diesel (șasiu, axe și suspensii robuste și de mare capacitate), dar acum cu un sistem de propulsie electric Volvo de ultimă generație. Modelul este echipat cu două motoare electrice de 200 kW fiecare, pentru un total de 540 CP.

Cutia de viteze este una automatizată cu două rapoarte, bazată pe transmisia Volvo I-Shift. Combinația oferă o capacitate mai mare de abordare a rampelor, mai puține vibrații, performanțe mai bune, durabilitate mai mare și costuri mai mici de întreținere.

Timpul total de încărcare a bateriilor poate varia între 2 și 4 ore. În plus, există opțiunea montării unui încărcător pe plafonul caroseriei, pe încărcări rapide la terminalele BRT.

Din aceeași categorie...

Back to top button