Volvo Trucks face o scurtă introducerea în lumea camioanelor electrice

Volvo Trucks face o scurtă introducerea în lumea camioanelor electrice

Electromobilitatea joacă un rol cheie în trecerea la un transport durabil, camioanele electrice devinind o realitate și o soluție comercială viabilă pentru orașe și afaceri de transport.

Discuția despre camioane electrice nu se rezumă doar la baterii și stații de reîncărcare, acestea pot ajuta la îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru șoferi și pot crește profitul companiilor de transport.

De aceea, experții Volvo Trucks au decis să facă o scurtă introducerea în lumea camioanelor electrice.

În momentul în care suedezii au anunțat că versiunile electrice Volvo FL și FE sunt gata să intre în producția de serie, majoritatea celor implicați în această industrie au avut reacții pozitive.

„În sfârșit. Am așteptat acest moment de foartă multă vreme”, spune Anna Thorden, unul dintre specialiștii Volvo, în momentul în care a fost întrebată cum au reacționat cei din industrie.

„Mulți dintre cei care au luat legătura cu noi spun că legistalția în diverse țări a devenit din ce în ce mai aspră, iar acesta este unul dintre motivele pentru care sunt nevoiți să își îndrepte atenția către acest sector electric”, a completat oficialul Volvo.

Pentru moment, Volvo oferă soluții eletrice doar unor clienți mari și doar pe bază de teste, dar în viitorul cât se pote de apropiat, acest lucru va fi extins la nivel global. Tendința pieței este una clară de electrificare, iar în următorii ani vom vedea din ce în ce mai multe astfel de produse, clienții fiind cât se poate de pregătiți să adopte noua tendință.

Volvo Trucks face o scurtă introducerea în lumea camioanelor electrice

 

„În general, trei factori determină o schimbare majoră de tehnologie: dacă tehnologia este viabilă din punct de vedere al businessului, dacă este acceptată de clienți și dacă este matură”, a completat Anna Thorden.

Una dintre borne a fost deja atinsă, costul energiei regenerabile ajung la un nivel apropiat cu cel al cărbunelui în anumite zone ale globului. Iar acest lucru a determinat investiții majore în energiile regenerabile. Până în 2040, peste 70% din banii investiți în energie la nivel global vor merge exclusiv către energiile regenerabile.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz Unimog U 423 utilizat în diverse operațiuni de transport

În tot acest timp, prețul bateriilor vor scădea masiv. Dacă în cazul turismelor, costurile de operare încă nu au ajuns la un nivel egal (mașină cu motor convențional vs mașină electrică), în cazul vehiculelor de transport, costurile de operare vor ajunge mult mai rapid la egalitate.

De asemenea, densitatea bateriilor a început să crească, iar acest lucru se traduce printr-o autonomie mai bună în condițiile în care pachetul de acumulatori are aceeași dimensiuni.

La toate acestea se adaugă și legislația țărilor în care operează transportatorii. În ultima perioadă, din ce în ce mai multe state vin cu soluții drastice pentru scăderea nivelului de CO2 și pe cel al nivelului de oxizi de azot, iar trecerea la vehicule electrice rămâne singura soluție.

Pe scurt, viitorul este unul electric. Reguli mai dure pentru transportatori, costuri de operare mai mici și autonomii sporite sunt doar câteva dintre factorii care vor determina trecerea transportatorilor de la vehiculele echipate cu motoare diesel sau pe gaz la cele electrice.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.