Volvo FE Electric, cel de-al doilea camion 100% electric din gama Volvo Trucks

Volvo FE Electric, cel de-al doilea camion 100% electric din gama Volvo Trucks
După lansarea modelul Volvo FL Electric, primului camion 100% electric al companiei, suedezii au lansat și Volvo FE Electric.

Prin lansarea lui Volvo FE Electric, producătorul suedez oferă o gamă completă de camioane 100% electrice pentru operațiunile urbane, făcând un pas strategic în dezvoltarea ofertei sale totale privind soluțiile de transport electrificate.

Volvo FE Electric, cel de-al doilea camion 100% electric din gama Volvo Trucks

Lansarea celui de-al doilea model oferă posibilități de cooperare cu orașele care vizează îmbunătățirea calității aerului, reducerea poluării fonice din trafic și reducerea ambuteiajelor la orele de vârf, deoarece operațiunile comerciale pot fi efectuate, în liniște și fără emisii de gaze de eșapament, devreme dimineața sau noaptea.

Având o masă maximă autorizată de 27 de tone, Volvo FE Electric este dedicat activităţilor de transport urban de mare tonaj, colectarii deșeurilor sau altor aplicații în condiții urbane.

Al doilea model de camion 100% electric din gama Volvo Trucks este propulsat de două motoare electrice cu putere maximă de 370 kW (putere continuă de 260 kW) ce dezvoltă un cuplu maxim total de 850 Nm, transmiși punții spate prin intermediul unei cutii de viteze Volvo cu două trepte. Cuplu maxim pe puntea spate este de 28 kNm.

Energia necesară pentru alimentarea motorului este stocată în pachete de baterii Litiu-Ion, formate din 2 până la 6 celule, care pot înmagazina între 200 – 300 kWh.

Complet încărcat, Volvo FE Electric poate parcurge până la 200 km, cu 100 km mai puțin decât Volvo FL Electric, în funcție de pachetul de baterii ales.

Volvo FE Electric. Dedicat activităţilor de transport urban de mare tonaj

Capacitatea bateriei poate fi optimizată, pentru a corespunde nevoilor individuale, iar încărcarea are loc fie prin rețeaua de alimentare, fie prin stații de încărcare rapidă.

VEZI ȘI: DKV recomandă Toll Collect Box pentru plata taxei de drum în Germania

Ca și în cazul lui Volvo FL Electric, sunt disponibile două sisteme diferite de încărcare: CCS2 (putere maximă de încărcare de 150 kW CC) și încărcare cu putere redusă (Putere maximă de încărcare de 22 kW CA).

În funcție de metoda aleasă, timpul de încărcare completă a bateriilor variază între 1.5 și 10 ore.

Utilizând încărcare rapidă (CCS2) timpul este de 1.5 ore, în timp ce utilizând încărcare cu putere redusă (încărcare nocturnă) durata este de până la 10 ore.

De asemenea, Volvo FE Electric va fi disponibil atât cu versiune de cabină normală, cât și versiune de cabină cu acces coborât de la Volvo, care ușurează intrarea și ieșirea și care îi oferă șoferului o posibilitate de control optim asupra traficului din zona înconjurătoare.

Volvo FE Electric. Dedicat activităţilor de transport urban de mare tonaj

Primul Volvo FE Electric pentru colectare a deșeurilor, dezvoltat împreună cu un important carosier european, va fi pus în funcțiune la începutul anului 2019, în cel de-al doilea mare oraș din Germania, Hamburg.

Tot din 2019, Volvo FE Electric poate fi comandat în Europa.

Follow #infotrucker