Volvo FH condus pe doua roti in serialul Reality Road

Volvo FH condus pe doua roti in serialul Reality Road

Modelul Volvo FH a fost supus unui adevarat test de forta atunci cand a fost condus pe doua roti intr-o locatie de langa Berlin pentru „Reality Road”, serialul TV realizat de Volvo Trucks. Coordonatorul cascadoriei, Peter Pedrero, a declarat ca, „o astfel de scena este foarte solicitanta, atat pentru sofer, cat si pentru vehicul.

In al treilea episod din serialul TV „Reality Road”, realizat de Volvo Trucks, un camion este condus pe doua roti pe un circuit de incercare de langa Berlin. Cascadoria a fost realizata in timpul filmarii unei scene din videoclipul artistei suedeze Mapei.

Volvo FH condus pe doua roti in serialul Reality Road

A conduce un camion pe doua roti necesita o precizie enorma. Vehiculul trebuie sa se incline 45 de grade, in cazul in care se inclina mai putin acesta va reveni pe toate cele patru roti. Pentru sofer este vital sa mentina cu mare precizie vehiculul in unghiul corect, explica Peter Pedrero, coordonator al cascadoriei.

Pregatirile au fost riguroase. Lungimea rampei a fost setata la 12.5 metri lungime, 1.40 m inaltime si inclinata la 30 de grade pentru a aseza vehiculul la unghiul necesar de 45 de grade. La volan a fost cascadorul Walter Melis, unul dintre cei mai cunoscuti experti din lume in conducerea pe doua roti.

Sa conduci pe doua roti intr-un camion este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le poti face. Trebuie sa ma concentrez in totalitate atunci cand conduc, deoarece eu tin de fapt camionul in echilibru, cu propria mea greutate – practic conduc instinctiv, spune Walter Melis.

Cascadoria pe doua roti nu este doar o parte din viitorul videoclip al artistei Mapei, este, de asemenea, parte din campania de promovare a Volvo Trucks Services.

Scopul campaniei este de a demonstra calitatile serviciilor oferite de Volvo Trucks. Realitatea este ca, datorita serviciilor noastre de conectivitate putem verifica starea de sanatate individuala a vehiculului in timp real, aceasta fiind demonstrata de-a lungul cascadoriei. Cu ajutorul informatiilor obtinute cu privire la starea vehiculului, este posibila stabilirea, in mod individual a planului de intretinere si, prin urmare, asigurarea productivitatii, explica Per Nilsson, Director PR Volvo Trucks.

Follow #infotrucker