CamioaneȘtiri

Volvo FH cu Turbo Compound reduce consumul de carburant cu până la 7%

Pentru a le oferi clienților săi o eficiență mai ridicată în ceea ce privește consumul de combustibil, Volvo Trucks a introdus Volvo FH I-Save echipat cu propulsor cu Turbo Compound.

Cererea de transport în toată Europa crește, iar camioanele trebuie să acopere distanțe tot mai mari. În același timp, operatorii de transport se confruntă cu creșteri ale prețurilor la carburant, lucru ce pune presiune asupra rentabilității lor.

În acest context, Volvo FH cu I-Save și Turbo Compound este răspunsul suedezilor la această provocare.

Combinația dintre noul motor D13TC (Turbo Compound) cu performanțe îmbunătățite și Volvo FH cu I-Save poate reduce consumul de combustibil cu până la 7% în cazul operațiunilor de transport pe distanțe lungi, și asta, fără a compromite performanțele de rulare.

La baza lui Volvo FH cu I-Save stă noul motor D13TC, cel mai performant propulsor Volvo Trucks produs vreodată. Introdus inițial pe camioanele Volvo Trucks din America de Nord, motorul D13TC are pistoane cu interior în formă de undă patentat, care îmbunătățește arderea și crește eficiența ghidând căldura și energia către centrul cilindrilor.

Energia în exces din gazele de eșapament este apoi utilizată pentru a alimenta motorul printr-o turbină suplimentară în fluxul de evacuare, numită unitate Turbo Compound.

Motorul D13TC produce un cuplu suplimentar de până la 300 Nm, ceea ce înseamnă o accelerație mai redusă, lucru care se traduce prin mai puțin combustibil utilizat pentru a menține o viteză constantă pe autostradă.

VEZI ȘI: MAN Bus Modification Center a transformat un Neoplan Tourliner într-o adevărată casă pe roți

Pe lângă noul motor cu Turbo Compound, Volvo FH cu I-Save vine cu noi punți optimizate pentru reducerea consumului, un sistem actualizat I-See bazat pe hărți, care analizează și se adaptează drumului din față și include software-ul de schimbare a vitezelor optimizat pentru aplicații pe distanțe lungi.

Volvo FH cu I-Save și Turbo Compound reduce consumul de carburant cu până la 7%

Creșterea combinată a eficienței tuturor acestor caracteristici și servicii poate conduce la economii de costuri cu combustibil de până la 7% în comparație cu un motor D13 Euro 6 Etapa D.

Volvo FH cu I-Save este disponibil pe piața europeană începând cu 11 martie 2019.

Caracteristici cheie
Fiecare caracteristică a I-Save a fost concepută pentru a reduce costurile cu combustibilul. Volvo FH cu I-Save, include:

  • Motorul D13TC (Turbo Compound) de 460 CP (2.600 Nm) sau 500 CP (2.800 Nm)
  • Axe spate noi, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil
  • Oprirea motorului când nu este în sarcină
  • I-Cruise cu I-Roll, care reglează viteza pentru a reduce consumul de combustibil
  • Pompă servodirecție cu debit variabil
  • I-See actualizat
  • I-Shift actualizat cu software optimizat pentru transport pe distanțe lungi

Din aceeași categorie...

Back to top button