GreenZone

Volvo FH Electric a mers între Munchen și Berlin cu o încărcare intermediară

Volvo Trucks Germania a organizat un test în care un model FH Electric a parcurs distanța dintre Munchen și Berlin, de peste 600 km, cu o singură încărcare intermediară.

Așa numitul Miles Challenge a fost verificat de DEKRA. Modelul Volvo FH Electric, produs în serie din luna septembrie, a fost folosit într-o combinație cu o greutate totală de 39 de tone.

Volvo FH Electric a mers între Munchen și Berlin cu o încărcare intermediară

Provocarea a fost de a parcurge ruta de 606 km în timpul unui program de condus zilnic. Singura încărcare intermediară a bateriilor a avut loc la o stație publică, de la Autohof Selbitz. S-a condus în condiții normale, la o viteză de 85 km/h.

Rezultatul final, certificat de DEKRA, arată un consum mediu de 106 kWh/100 km. A fost recuperată o cantitate de energie de 119 kWh, echivalentul a 18% din consumul pe această rută.

VEZI ȘI: Test cu camionul electric Renault Trucks E-Tech D 16T: Esențial

Rezultatele obținute în Miles Challenge au fost confirmate de trei teste pe aceeași rută cu jurnaliști germani de specialitate la volan. Rezultatele obținute de aceștia au fost asemănătoare, cu diferențe minore în funcție de șofer. La final, jurnaliștii s-au declarat încântați de performanțele și confortul oferite de Volvo FH Electric.

În septembrie 2022 au intrat în producția de serie camioanele electrice grele Volvo FH Electric, Volvo FM Electric și Volvo FMX Electric, ce pot fi folosite în combinații de până la 44 de tone. Modelele medii Volvo FL Electric și Volvo FE Electric sunt produse în serie încă din 2020.

Din aceeași categorie...

Back to top button