GreenZoneȘtiri

Volvo FH Electric testat în premieră mondială de DHL Freight

DHL Freight, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de transport rutier din Europa, testează în premieră mondială, în Suedia, modelul Volvo FH Electric.

Dacă până acum, principala utilizare a camioanelor electrice a fost pe distanțe mai scurte, în orașe și zone urbane, însă proiectul inițiat de DHL Freight și Volvo Trucks se va concentra pe transporturi grele pe distanțe mai lungi.

Volvo FH Electric testat în premieră mondială de DHL Freight

Cooperarea, parte a proiectului REEL, o inițiativă condusă de Agenția suedeză de inovație Vinnova, include teste pilot în premieră mondială cu modelul Volvo FH Electric, cu masă totală de până la 60 tone.

Începând din martie, camionul va opera între terminalele logistice ale DHL Freight din Göteborg și Jönköping (Suedia), acoperind o distanță de aproximativ 150 km. Încărcarea camionului va avea loc la DHL, în Jönköping, și la Volvo Truck Center, în Göteborg.

În timpul testelor, cele două companii vor dobândi experiență și informații importante privind realizarea și operarea unei infrastructuri adecvate de încărcare. Datele colectate vor sprijini optimizarea unui echilibru corect între distanța de operare, tonaj și punctele de alimentare, în transportul rutier de zi cu zi.

Volvo FH Electric testat în premieră mondială de DHL Freight

”Scopul nostru este de a reduce la zero toate emisiile care au legătură cu activitățile logistice. Au fost obținute rezultate importante, în acest sens: comparativ cu 2007, eficiența grupului nostru în ceea ce privește emisiile de CO2 s-a îmbunătățit cu 35%. Dar avem nevoie de soluții tehnologice inovative și de un parteneriat puternic, în această călătorie”, spune Uwe Brinks, CEO DHL Freight.

DHL Freight conduce în mod activ diferite proiecte tehnologice sustenabile și independente de combustibilii fosili și a introdus un program de livrări care se concentrează pe protecția mediului. Clienții care utilizează programul plătesc o suprataxă fixă pentru fiecare colet sau palet expediat și venitul generat de aceste suprataxe este investit în întregime în tehnologii curate, în cadrul rețelei suedeze.

VEZI ȘI: Tesla Semi va avea un pachet de baterii de 500 kWh

”Sectorul logistic se confruntă cu o provocare uriașă, dar care oferă, în același timp, o mare oportunitate – decarbonizarea transportului de mărfuri. Colaborarea cu Volvo Trucks sprijină DHL Freight să joace un rol și mai important în tranziția către alternative sustenabile și reprezintă o altă confirmare importantă a strategiei noastre pe termen lung privind transportul neutru din punct de vedere climatic”, explică Robert Zander, CEO DHL Freight Suedia.

Volvo FH Electric testat în premieră mondială de DHL Freight

Astăzi, deja sunt in producție de serie camioanele Volvo FL Electric și Volvo FE Electric pentru distribuție urbană.

DHL Supply Chain a pus în operare, recent, un nou Volvo FL Electric, la Londra, introducând, astfel, în Marea Britanie, primul camion Volvo integral electric construit special pentru distribuția urbană.

La sfârșitul anului trecut, Volvo Trucks America de Nord a început vânzările modelului VNR Electric, iar acest an va marca startul vânzărilor în Europa pentru gama de produse electrice de gamă grea.

Din aceeași categorie...

Back to top button