Știri

Volvo FH si FH16 cu cabina de dormit cu plafon coborat

Dupa ce au lansat versiunea de cabina pentru echipaj disponibila pe modelele FMX si FL, la sfarsitul anului trecut suedezii au introdus o noua versiune de cabina, de aceasta data pentru Volvo FH si FH16. Astfel, acestea sunt de acum disponibile cu o noua versiune de cabina de dormit cu plafon coborat, special conceputa pentru activitati precum transportul specialziat auto pe distante lungi, activitati miniere ce necesita o productivitate crescuta precum si aplicatii care implica operarea unui echipament de ridicare (macara).

„Anumiti clienti au nevoie in activitatea lor de o capacitate mare de incarcare si o cabina cu plafon coborat. De acum, atat modelul Volvo FH cat si Volvo FH16 cu cabina de dormit coborata le ofera acestora o putere de pana la 750 CP si o greutate combinata bruta de 120 de tone„, declara Roger Brorsson, Manager de Produs pentru Volvo FH la Volvo Trucks.

Volvo FH si FH16 cu cabina de dormit cu plafon coborat

Ambele modele cu cabina de dormit cu plafon coborat vin cu acelasi lant cinematic, confort si flexibilitate, precum a celorlalte versiuni de cabine disponibile in gama. Totusi, intre ele exista cateva diferente cimportante. In primul rand, plafonul este foarte plat, gratie repozitionarii antenelor si acelorlalte echipamente, inaltimea acestuia fiind redusa cu 190 mm fata de o cabina standard. Cu o inaltime maxima de 3.200 mm, aceasta versiune de cabina este compatibila cu inaltimea standard a tunelurilor miniere. De asemenea, clientii din sectorul minerit pot beneficia de puterea si capacitatea mare a noului Volvo FH pentru a-si creste productivitatea. Plafonul coborat a noii versiuni de cabina permite, de asemenea, montarea unei macarale forestiere a carei pozitii de transport este deasupra cabinei, in aceasta configuratie fiind mai facila ridicarea materialelor in fata cabinei.

Extra protectie a plafonului
Pentru extra protectie si siguranta impotriva caderii rocilor sau alte elemente de hazard, Volvo Trucks a dezvoltat un scut de protectie din aluminiu optional ce se monteaza deasupra cabinei. De asemenea, pe langa protectia suplimentara oferita soferului, scutul are si rol de a reduce zgomotul in cabina. Scutul de protectie adauga doar 15 mm suplimentari la inaltimea totala a cabinei.

De retinut ca ambele modele, Volvo FH si Volvo FH16, cu cabina de dormit cu plafon coborat sunt disponibile cu motoare de la Euro III la Euro VI, in functie de piete, fiind introduse in oferta comerciala incepand cu luna decembrie a anului trecut.

Din aceeași categorie...

Back to top button