Camioane

Volvo FL – disponibil și în versiunea 4×4

Volvo Trucks a lansat versiunea 4×4 a modelului FL, și este anunțat ca un model ce poate face față drumuri alunecoase, abrupte și neregulate. Camionul este ideal în a fi folosit ca vehicul cu destinație specială în mediul urban precum și în cariere și șantiere de construcții.

Conform suedezilor, noul Volvo FL cu tracțiune integrală se descurcă excelent în mediul urban, dimensiunilor sale compacte reprezentând un atuu important în raport cu concurența. Tracțiunea 4×4 și gardă la sol îmbunătățită, fac din noua versiune a lui Volvo FL un vehicul eficient pe teren accidentat indiferent de suprafața de rulare.

Volvo FL - disponibil și în versiunea 4x4

„Mulți dintre clienții noștri lucrează în domenii în care condițiile meteorologice și de drum se pot schimba rapid. Volvo FL cu tracțiune integrală este foarte versatil astfel încât poate îndeplini sarcini care ar putea necesita un camion mai mare”, a declarat Pernilla Sustovic, Manager pe Segmentul de Distribuție la Volvo Trucks.

De asemenea, Volvo FL 4×4 poate fi folosit cu succes, în cariere sau în cadrul șantierelor de construcții din mediul urban înghesuit. Având o greutate totală cuprinsă între 12 și 16 tone și o greutate maximă brută combinată de 25 tone, Volvo FL 4×4 suportă, pe lângă capacitatea de încărcare mare pentru un astfel de vehicul și montarea de echipamente suplimentare, cum ar fi nacele, mixere de beton sau macarale.

Suport pentru echipamente de construcții
Pe lângă tracțiunea integrală, o altă noutate vizibilă pe această verisune Volvo FL o reprezintă poziția ridicată a șasiului, gardă la sol fiind mai mare decât la versiunea de bază cu 6 cm pe puntea față (329 mm) și 10 cm pe puntea spate (319 mm). Această nouă configurație a permis obținerea unui unghi de atac cu anvelope 11 R22.5” de 25 grade, impresionant dacă stăm să ne gândim din ce clasă de camioane face parte.

Cutia de viteze are o gamă mare și una mică, trecerea de la una la alta în funcție de necesitățile din teren putându-se face prin simpla apăsare a unui buton de pe panoul de bord. Noua versiune Volvo FL cu tracțiune integrală poate fi echipat opțional cu o instalație și prize suplimentare de aer pentru a putea opera diferite accesorii, precum perii de curațare, lame pentru zăpadă etc.

Noul Volvo FL 4×4 este echipat cu propulsorul D8K Euro VI și este disponibil în două versiuni de putere, 250 CP respectiv 280 CP. Acesta poate fi cuplat fie la o cutie manuală cu 6 trepte, fie opțional la una automată tot cu 6 trepte. În ceea ce privește cabina, Volvo FL 4×4 poate fi echipat cu cabină de zi, cabină confort sau cabină pentru echipaj. În ceea ce privește dimensiunile roților, acestea sunt: 275/70 R22.5”, 10 R22.5” and 11 R22.5”.

Cea mai nou versiune de Volvo FL va fi disponibilă pe toate piețele din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), acolo unde norma de poluare Euro VI este obligatorie.

Din aceeași categorie...

Back to top button