Ecofriendly

DFDS va opera unul dintre primele camioane Volvo FM Electric

DFDS, una dintre cele mai mari companii de logistică din nordul Europei, va fi unul dintre primii clienți care va opera un camion Volvo FM Electric.

DFDS a semnat un parteneriat cu Volvo Trucks pentru electrificarea transportului greu. În primă fază, DFDS va opera un camion electric Volvo FM pentru a livra componente la fabrica Volvo Trucks din Goteborg.

DFDS va opera unul dintre primele camioane Volvo FM Electric

Volvo a anunțat recent începerea vânzărilor pentru trei noi camioane 100% electrice: FH Electric, FM Electric și FMX Electric. Începând din această vară, DFDS va fi printre primele companii care va opera un FM Electric. Inițial, camionul va parcurge zilnic o distanță totală de 120 km.

Volvo Group nu este doar unul dintre cei mai mari producători de camioane din lume, ci și un client major pentru servicii de transport. Obiectivul proiectului este de a construi un lanț de aprovizionare independent de carburanții fosili.

VEZI ȘI: Volvo își învață camioanele să circule autonom în Portul Goteborg

În acest scop, DFDS a decis să construiască una dintre cele mai puternice stații de încărcare disponibile pe piață. Stația cu o putere instalată de 350 kW va fi instalată la depoul companiei din Goteborg.

Producția de serie a modelelor electrice FH, FM și FMX va începe în a doua jumătate a anului 2022. Ele se vor alătura în gamă modelelor urbane FL Electric și FE Electric, produse din 2019 tot pentru piața europeană. În America de Nord, Volvo vinde din decembrie 2020 modelul VNR Electric.

Din aceeași categorie...

Back to top button