GreenZoneTehnologie

Volvo Group accelerează cercetarea tehnologiei de combustie cu hidrogen

Volvo Group vrea să cerceteze motorul cu combustie alimentat cu hidrogen prin înființarea a două burse de doctorat în domeniu.

Cei doi studenți doctoranzi își vor efectua cercetările la universitățile suedeze Chalmers și Lund, iar în același timp vor fi angajați de Volvo Group. Recrutările vor începe în primul trimestru al anului 2024.

Volvo Group utilizează o gamă largă de tehnologii de propulsie în ambiția sa de a atinge emisii nete zero de gaze cu efect de seră până în 2040. Compania oferă deja soluții electrice cu baterii și investește masiv în domeniul hidrogenului, atât pentru celule de combustie, cât și pentru motoare cu combustie.

”Credem că viitorul va cere mai multe tehnologii de propulsie pentru a îndeplini toate nevoile clienților și mediului. Motorul cu combustie alimentat cu hidrogen verde este o soluție de mare interes pe care o testăm în prezent în laborator și pe vehicule”, a declarat Lars Stenqvist, Chief Technology Officer al Volvo Group.

VEZI ȘI: Test cu Volvo FM și FH Electric: Amintiri din era diesel

Volvo Group înființează bursa VICE (Volvo Internal Combustion Engine) pentru a securiza tehnologia motorului cu combustie, din cauza fondurilor publice reduse pentru cercetări academice în acest domeniu.

Odată recrutați, cei doi candidați vor deveni studenți doctoranzi și își vor efectua cercetările în perioada 2024-2029. Studenții vor fi angajați de Volvo Group, care va finanța cheltuielile cu cercetarea, supervizarea și experimentele.

Din aceeași categorie...

Back to top button