Știri

Volvo Group anunță impactul financiar al războiului din Ucraina

Volvo Group a anunțat astăzi impactul financiar al războiului din Ucraina asupra companiilor sale, în special al producătorilor de camioane Volvo Trucks și Renault Trucks.

De când a început războiul din Ucraina și au fost impuse sancțiuni, toate operațiunile de vânzări, service și producție ale Grupului din Rusia au fost suspendate.

Volvo Group anunță impactul financiar al războiului din Ucraina

Volvo Group are active totale de aproximativ 9 miliarde de coroane suedeze legate de Rusia (aproximativ 875 milioane de euro), din care aproximativ 6 miliarde SEK (584 milioane euro) sunt elemente de numerar care ar putea fi materializate în următorii ani.

În primul trimestru din 2022, active în valoare de aproximativ 4 miliarde SEK (389 milioane de euro) vor fi asigurate și vor avea un impact negativ asupra veniturilor operaționale, în special pe segmentul Servicii Financiare.

VEZI ȘI: Test Volvo FM 460: Baby FH

Volvo Group a mai precizat că, în anul 2021, aproximativ 3% dintre vânzările sale nete au fost legate de Rusia.

”Grupul Volvo își exprimă cea mai adâncă simpatie pentru toate persoanele care suferă din cauza războiului devastator din Ucraina și se angajează să susțină angajații, familiile și comunitățile afectate”, se mai arată în comunicatul Volvo Group.

Din aceeași categorie...

Back to top button