Tehnologie

Volvo Group investește în dezvoltatorul de camioane autonome Waabi

Volvo Group Venture Capital AB investește în compania canadiană Waabi Innovation Inc, care dezvoltă următoarea generație de tehnologie autonomă pentru camioane.

Investiția evidențiază angajamentul comun al companiilor de a redefini modul în care se transportă mărfurile și de a accelera implementarea viitoarelor soluții de transport.

Volvo Group investește în dezvoltatorul de camioane autonome Waabi

”Waabi utilizează o tehnologie avansată de inteligență artificială pentru a testa, evalua abilitățile și pentru a învăța un șofer virtual să manevreze în siguranță și în mod eficient într-o soluție pregătită pentru comercializare de camion autonom. Suntem impresionați de ceea ce au realizat și credem că Volvo Group poate adăuga o valoare strategică considerabilă la dezvoltarea afacerii lor. În prezent, analizăm modalitățile de cooperare”, a declarat Martin Witt, președintele Volvo Group Venture Capital.

În condițiile unei cereri în creștere de servicii de transport, Volvo Group consideră că transporturile cu camioane complet autonome sunt esențiale pentru a oferi o capacitate suplimentară, o mai bună siguranță și o eficiență sporită, dar și pentru a sprijini șoferii pe rutele obositoare.

”Parteneriatele și investițiile sunt esențiale pentru comercializarea la scară largă a soluțiilor de transport autonom. Salutăm decizia Grupului Volvo de a investi în companii precum Waabi, care construiesc noul ecosistem de transport”, a declarat Nils Jaeger, președintele Volvo Autonomous Solutions.

VEZI ȘI: Test Volvo FM 460: Baby FH

Waabi dezvoltă tehnologii de inteligență artificială de ultimă generație pentru a rezolva problema transportului autonom la scară largă. Compania a dezvăluit recent Waabi Driver, soluția sa principală de transport autonom cu camioane, concepută pentru comercializare la scară largă și implementare sigură. Această soluție este completată de Waabi World, un simulator scalabil de înaltă calitate, care expune Waabi Driver la o mare diversitate de scenarii necesare pentru a-și perfecționa abilitățile de conducere.

”Condusul autonom va transforma într-o bună zi transportul rutier și logistica, dar industria nu a rezolvat încă această provocare. Abordarea noastră bazată pe inteligență artificială este cheia pentru a debloca această realitate la scară largă. Investiția Volvo Group în Waabi marchează următorul pas în călătoria noastră”, a declarat Raquel Urtasun, fondator și CEO al Waabi.

Volvo a mai anunțat că tranzacția nu are un impact semnificativ asupra veniturilor sau poziției financiare a Grupului.

Din aceeași categorie...

Back to top button