GreenZone

Volvo Group își considează volumele de oțel cu emisii aproape zero

Startul producției de oțel cu emisii aproape zero este planificat pentru sfârșitul lui 2025, iar livrările către Volvo Group vor începe la jumătatea lui 2026.

În cadrul acordului pe termen lung, Volvo Group va achiziționa oțel cu emisii aproape zero de la noua fabrică H2 Green Steel din Boden. Startul producției este planificat pentru sfârșitul lui 2025, iar livrările către Volvo Group vor începe la jumătatea lui 2026.

Volvo Group își considează volumele de oțel cu emisii aproape zero

Colaborarea Volvo Group cu H2 Green Steel pentru oțelul cu emisii aproape zero reprezintă un alt pas înainte în drumul către un lanț valoric cu emisii nete de gaze cu efect de seră zero până în 2040.

Pe măsură ce vehiculele comerciale funcționează din ce în ce mai mult cu soluții electrificate – reducând emisiile atunci când produsul este în uz – amprenta ecologică a lanțului de aprovizionare și a producției devine din ce în ce mai importantă.

„Colaborările care ne sprijină activitatea de reducere a emisiilor sunt esențiale pe calea spre net zero. Oțelul contribuie în mare măsură la amprenta ecologică a produselor noastre, iar colaborarea cu jucători consacrați și noi pentru dezvoltarea de materiale decarbonizate este esențială pentru a avansa în progresul nostru în ceea ce privește soluțiile durabile de transport și infrastructură”, spune Andrea Fuder, Chief Purchasing Officer al Volvo Group.

Oțelul este unul dintre materialele principale în fabricarea camioanelor, autobuzelor și a utilajelor de construcții. Oțelul cu emisii aproape zero se concentrează pe reducerea emisiilor până la un punct în care impactul asupra mediului este redus semnificativ, dacă nu chiar eliminat în totalitate.

Un angajament stabilit de Coaliția First Movers, al cărei membru fondator este Volvo Group, este ca cel puțin 10% din tot oțelul achiziționat anual să fie cu emisii aproape zero (conform definiției FMC) până în 2030.

Acordurile de aprovizionare de acest tip sunt contribuții importante la accelerarea tranziției către un nivel net zero.

„Industria vehiculelor comerciale a impulsionat în mod activ cererea de oțel verde, validând interesul pieței. Atunci când un jucător de necontestat de mare anvergură, precum Volvo Group, care lucrează în prima linie a schimbărilor durabile, plasează o comandă pentru un client, este un semn clar de încredere atât în compania noastră, cât și în produsul nostru”, a declarat Henrik Henriksson, CEO al H2 Green Steel.

Din aceeași categorie...

Back to top button