GreenZone

Volvo Group, partneriat cu Vattenfall pentru electricitate verde

Volvo Group a semnat un acord pe termen lung cu Vattenfall, cel mai mare producător de electricitate regenerabilă din Suedia, pentru a achiziționa 50% din energia produsă de parcul eolian Bruzaholm pe o perioadă de 10 ani, începând din T4 2025.

Parteneriatul cu Vattenfall este un pas înainte în angajamentul Volvo Group de a atinge emisii nete zero de gaze cu efect de seră pe întreg lanțul de valori, până în 2040. Cu 21 de turbine și facilitățile asociate, construcția parcului eolian este programată să înceapă în vara acestui an. Producția va începe în toamna lui 2025, la timp pentru prezentul acord.

Volvo Group, partneriat cu Vattenfall pentru electricitate verde

Volvo Group se străduiește să le ofere clienților soluții sustenabile de transport și infrastructură, bazate pe electricitate și biocarburanți, care permit reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. În paralel, grupul lucrează pentru a-și reduce propria amprentă climatică. O parte a acestor eforturi este reprezentată și de înlocuirea surselor de energie fosilă din operațiuni cu surse regenerabile, precum vântul, soarele și apa.

”Parteneriatul marchează o nouă etapă în reducerea continuă a impactului de mediu al propriilor activități industriale. Acordul semnalează angajamentul nostru de a prioritiza investițiile în surse regenerabile de energie”, a declarat Martin Lundstedt, președinte și CEO al Volvo Group.

VEZI ȘI: Test cu Volvo FM și FH Electric: Amintiri din era diesel

”Tranziția energetică din industrie se petrece aici și acum. Cheia succesului este colaborarea, nimeni nu poate susține această provocare de unul singur. Volvo Group a ales să fie în avanpostul acestei tranziții și suntem fericiți că putem să îi susținem în călătoria lor”, a spus și Anna Borg, președinte și CEO al Vattenfall.

Vattenfall este una dintre cele mai mari companii de energie din Europa, cu peste 100 de ani de istorie, deținută de statul suedez. Compania are aproximativ 20.000 de angajați și operațiuni în Suedia, Germania, Olanda, Danemarca și Marea Britanie.

Din aceeași categorie...

Back to top button