EconomicȘtiri

Volvo Group și-a crescut rezerva pentru amenda UE

Suedezii de la Volvo Group, companie care controlează mărcile de camioane Volvo Trucks și Renault Trucks, și-a pus deoparte încă 250 milioane de euro la rezerva financiară pentru posibila amendă dată de Uniunea Europeană.

În prezent, rezerva fianciară a celor de la Volvo Group pentru o posibilă amendă din partea Comisiei Europene pentru încălcarea normelor comunitare în materie de concurență și, în special, a unei pretinse înțelegeri dintre producătorii asupra prețurilor camioanelor noi se ridică la 2.3 miliarde de coroane suedeze.

În al patrulea trimestru al anului trecut, În așteptarea unui verdict care ar trebui să fie făcut public cât mai curând, Volvo Group a pus deoparte încă din al patrulea trimestru al anului trecut 3.8 miliarde de coroane suedeze adică aproximativ 400 milioane euro.

Volvo Group și-a crescut rezerva pentru amenda UE

Alți producători de camioane care fac obiectul anchetei Autorității Antitrust și-au făcut rezerve financiare cu valori similare.

Vă reamintim că producătorii de camioane, DAF, Daimler, Iveco, Scania, MAN și Volvo Group din care fac parte Volvo Trucks și Renault Trucks, sunt acuzați de Comisia Europeană de încălcarea normelor comunitare în materie de concurență în perioada 1997 și 2011.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button