InfoTechȘtiriTehnologie

Șoferul susținut de robot în viitor

Imaginați-vă un robot care intră în liniște și discret în cartierul vostru, ridică containerul de gunoi, îl golește într-un camion specializat și asta, fără să trezească tot cartierul.

Acesta este scopul celui mai recent proiect Volvo Group în parteneriat Chalmers University of Technology, Mälardalen University (Suedia), Penn State University (Statele Unite) și compania de reciclare a deșeurilor Renova, care-și propune dezvoltarea unor soluții de transport inteligente în viitor. Proiectul, cunoscut sub numele de ROAR, acronim de la Robot-based Autonomous Refuse, are ca scop principal introducerea unui robot, care, cu ajutorul unor instrucțiuni primite prin intermediul sistemul de operare al camionului, să colecteze deșeurile menajere. De asemenea, proiectul ROAR își propune să demonstreze cum, în viitorul foarte apropiat, vor fi utilizate utilajele și camioanele inteligente într-o gamă variată de activități curente, deoarece această tehnologie poate fi aplicată în multe domenii, colectarea deșeurilor fiind un exemplu în acest sens.

Cele trei universități, fac parte din proiectului Volvo Group’s Academic Partner Program, o rețea academică ce colaborează cu Volvo Group în cercetare și recrutare. Studenții au diferite roluri și sarcini în cadrul proiectului. Spre exemplu, Mälardalens University va proiecta robotul, în sine. La Chalmers University, studenții vor lucra la sistemul de operare al acestuia în timp ce la Pennsylvania Transportation Institute vor fi proiectate interfața grafică, sistemul de comunicare și panoul de control.

Șoferul susținut de robot în viitor

Proiectul are ca dată de finalizare luna iunie din 2016, când noua tehnologie va fi testată pe un vehicul dezvoltat de compania Renova.

Din aceeași categorie...

Back to top button