GreenZoneȘtiri

Volvo Group va achiziționa afacerea cu baterii a Proterra

Volvo Group a anunțat că va achiziționa afacerea cu baterii de la Proterra Inc. și Proterra Operating Company, companii americane aflate în insolvență.

Grupul Volvo a fost selectat câștigător la o licitație pentru afacerea și activele Proterra Powered, cu un preț de achiziție de 210 milioane USD.

Tranzacția dintre Proterra Inc. și Proterra Operating Company, ca vânzători, și Volvo, este subiectul unei aprobări din partea tribunalului pentru falimente din SUA. În plus, încheierea tranzacției, care este așteptată la începutul anului 2024, va fi subiectul unor aprobări pentru fuziune și ale anumitor condiții.

Printre activele achiziționate se numără un centru de dezvoltare pentru module și pachete de baterii din California și o fabrică de asamblare a bateriilor din Carolina de Sud.

VEZI ȘI: Producătorii și transportatorii germani cer un cadru legal mai bun pentru camioane electrice

Cu această achiziție, Volvo Group își va completa actualele programe de baterii și va accelera drumul către o tranziție către transportul rutier electric. Tranzacția nu va avea un impact semnificativ asupra performanțelor financiare ale Volvo Group.

Proterra a intrat în insolvență voluntară în această vară, diminuarea livrărilor afectând și numeroși clienți. Din cauza lipsei de baterii, producătorul european de camioane electrice Volta Trucks a trebuit să declare falimentul.

Din aceeași categorie...

Back to top button