Tehnologie

Volvo Group va construi o fabrică de baterii în Suedia

Pentru a face față cererii tot mai mari de baterii pentru vehicule grele electrice, Volvo Group a inițiat procesul pentru a construi o fabrică de celule de baterii în Suedia.

”Vrem să conducem tranziția spre decarbonizarea sistemului de transport. Există deja o cerere mare din partea clienților, iar până în 2030 vrem ca cel puțin 35% dintre produsele vândute să fie electrice. Acestea vor avea nevoie de volume mari de baterii de înaltă performanță, iar pasul logic este de a include producția de baterii în viitoarea noastră amprentă industrială”, a declarat Martin Lundstedt, președinte și CEO al Volvo Group.

Volvo Group va construi o fabrică de baterii în Suedia

Studiile efectuate au indicat regiunea Skaraborg din Suedia ca locație ideală pentru viitoarea fabrică de baterii a Volvo Group. Locul propus din Mariestad este situat în apropierea fabricii Volvo Group din Skövde și va beneficia de infrastructura logistică și industrială deja existentă.

De asemenea, locația are acces la energie produsă din surse regenerabile. Sediul Volvo Group și al centrului de Cercetare și Dezvoltare din Goteborg se află de asemenea la o distanță de doar două ore.

VEZI ȘI: Test Volvo FH 500 I-Save: Economistul cu mușchi

Volvo Group plănuiește să crească treptat capacitatea de producție până în 2030. Celulele de baterii vor fi proiectate special pentru aplicațiile vehiculelor comerciale, susținând dezvoltarea camioanelor, autobuzelor și echipamentelor de construcții electrice ale grupului.

Stabilirea locului fabricii este subiectul aprobărilor primite de la autoritățile relevante. Localizarea finală va fi determinată după consultări publice și primirea aprobărilor de mediu. Volvo Trucks are deja o fabrică de baterii pentru camioane electrice în Belgia.

Din aceeași categorie...

Back to top button