Camioane

Volvo I-Roll Extended, funcția care îi va încânta pe patroni și enerva pe șoferi

Volvo Trucks va introduce în curând o funcție de rulare liberă pe suprafețe plate, I-Roll Extended, care promite reduceri de consum, dar va da bătăi de cap șoferilor.

Volvo este recunoscut ca un producător care introduce relativ frecvent actualizări ale camioanelor sale, imediat ce noile optimizări sunt disponibile. O nouă actualizare este așteptată la începutul anului viitor.

Volvo I-Roll Extended, funcția care îi va încânta pe patroni și enerva pe șoferi

Cea mai mare noutate va fi funcția I-Roll Extended, prin care camionul va utiliza din plin rularea liberă și pe porțiunile de traseu plate. Mai precis, față de viteza de croazieră setată, pe plan camionul va accelera până la o viteză mai mare cu 2 km/h, după care va rula liber, la ralanti, până la o viteză mai mică cu 2 km/h decât cea inițială.

Dacă viteza este setată la 85 km/h, camionul va accelera până la 87 km/h, apoi va rula liber până când viteza scade la 83 km/h, după care iar va accelera la 87 km/h. În cazul Volvo, funcția I-Roll Extended va funcționa pe întreaga plajă de viteze, inclusiv la 90 km/h (cicluri 88-92 km/h). Sau, în cazul Girteka, în cicluri 80-84 km/h.

VEZI ȘI: Test Volvo FH 500 I-Save: Economistul cu mușchi

De ce îi va încânta noul sistem pe deținătorii de flotă? Datorită plusului de eficiență. Cei care au testat deja camioane Volvo cu noua funcție au confirmat reduceri de consum pe plat de 1-2 litri la 100 km.

În schimb, sistemul poate fi un generator de stres sau chiar de conflicte pentru șoferi. Șoferii cu sisteme Cruise Control convenționale vor dori să depășească în momentul în care camionul Volvo din față încetinește în faza de rulare liberă. Apoi, în timpul manevrei, este de așteptat ca cel depășit să accelereze la un moment dat susținut, pentru a atinge pragul superior de viteză.

Funcția de rulare liberă pe teren plat nu va putea fi dezactivată de șofer, din meniul camionului, ci doar de companie, în service.

Din aceeași categorie...

Back to top button