Camioane

Volvo îmbunătățește cutiile de viteze ale modelelor de distribuție FL și FE

Volvo Trucks a îmbunătățit cutiile de viteze ale modelelor FL și FE. Camioanele, folosite preponderent pentru distribuție urbană și aplicații ușoare din construcții, sunt acum mai eficiente și mai manevrabile.

Volvo FL, cel mai mic și mai agil camion din portofoliul Volvo Trucks, are acum o nouă cutie automată cu 8 viteze, cu două mai mult decât precedenta versiune. Noua cutie aduce economii de consum de până la 4%.

Volvo îmbunătățește cutiile de viteze ale modelelor de distribuție FL și FE

În plus, prizele de putere conectate la noua cutie de viteze au o capacitate maximă la punctul mort, camioanele fiind mai versatile și mai potrivite pentru macarale, sărărițe, pluguri de zăpadă și alte suprastructuri de acest gen.

Modelul mai mare Volvo FE a primit acum aceeași cutie actualizată I-Shift utilizată de modelele grele Volvo Trucks. Aceasta are schimbări de trepte cu până la 30% mai rapide decât fosta generație.Volvo îmbunătățește manevrabilitatea și eficiența modelelor de distribuție FL și FE

O creștere semnificativă a manevrabilității este obținută prin felul în care transmisia I-Shift interacționează cu motorul. Actualizarea include o activare mai rapidă a ambreiajului, care are ca rezultat întreruperi mai scurte de furnizare a cuplului. De asemenea, schimbările de trepte sunt mai line, pentru o experiență de condus mai armonioasă.

VEZI ȘI: Test Volvo FM 460: Baby FH

De asemenea, modelele Volvo FL și FE dispun acum de trei moduri diferite de condus: economy, performance și off-road. Modurile se selectează cu ajutorul unui buton din bord și sunt afișate pe panoul de instrumente.

Pentru a favoriza economiile de consum, camioanele pornesc automat în modul eco. Modul off-road este destinat aplicațiilor din construcții. Acesta îmbunătățește performanța la viteze mici, crește siguranța și controlul pe drumuri proaste și reduce stresul șoferului.

Din aceeași categorie...

Back to top button