GreenZoneTop News

Volvo Trucks începe producția de camioane electrice în Ghent

Volvo Trucks își mărește volumul de camioane electrice și începe producția în serie de camioane electrice la fabrica din Ghent, Belgia.

La Ghent vor fi construite trei modele de camioane electrice diferite – Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX Electric. Aceste camioane pot funcționa la o greutate totală de 44 de tone (MTMA) și pot fi adaptate pentru o gamă largă de operațiuni de transport.

Volvo Trucks începe producția de camioane electrice în Ghent

Fabrica din Ghent este cea mai mare unitate de producție Volvo Trucks, cu o capacitate anuală de aproximativ 45.000 de camioane.

Camioanele electrice sunt asamblate pe aceeași platformă și pe aceeași linie de producție cu cele diesel și gaz natural, într-o configurație de producție care oferă fabricii o flexibilitate ridicată atunci când vine vorba de tratarea diferitelor variante și cereri.

Volvo Trucks începe producția de camioane electrice în Ghent

Pachetele de baterii provin de la fabrica de asamblare a bateriilor recent deschisă în Ghent, situată chiar lângă linia de producție.

Producție de camioane electrice în patru fabrici din lume

Ghent este a patra fabrică Volvo Trucks care produce camioane electrice. Prima a fost Blainville din Franța, unde Volvo a început să construiască camioane electrice pentru colectarea deșeurilor și distribuția în orașe în 2019. Un an mai târziu, fabrica din New River Valley, SUA, a început producția în serie a modelului VNR Electric, proiectat pentru transportul regional.

Volvo începe producția de camioane electrice în Ghent

În 2022, Volvo Trucks a început producția de serie a lui Volvo FH Electric la uzina Tuve din Suedia, fiind primul producător global care face acest lucru. Așadar, gama de camioane electrice Volvo este produsă în patru fabrici din lume, trei în Europa și una în SUA.

VEZI ȘI: Waberer’s a testat camionul electric BYD ETH8 de 19 tone

„Cu doar câțiva ani în urmă, mulți credeau că este imposibil să electrificăm transportul greu. Dar am decis de timpuriu că electrificarea este principala noastră cale spre emisii zero. Acum putem oferi o gamă completă de camioane electrice, aflate în exploatare comercială în întreaga lume”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Până în prezent, Volvo Trucks a primit comenzi, inclusiv scrisori de intenție de cumpărare, pentru peste 6.000 de camioane electrice în 42 de țări de pe 6 continente.

„Cu toate acestea, pentru ca marea schimbare electrică să aibă loc, guvernele trebuie să acționeze și să ofere programe de stimulare pentru cei care investesc în noua tehnologie, să crească capacitatea rețelei electrice și, de asemenea, să introducă taxe pe CO2, pentru a face transportul durabil mai competitiv”, mai spune Alm.

Din aceeași categorie...

Back to top button