Sustenabilitate

Volvo începe producția de sisteme de propulsie pentru primul camion de pompieri electric

Volvo Penta a început producția de sisteme de propulsie specializate pentru primul camion de pompieri electric, ”Revolutionary Technology” (RT), construit de Rosenbauer.

Prin adaptarea de tehnologii validate deja de Volvo Trucks și Volvo Buses, Volvo Penta și clientul său Rosenbauer au prezentat primul camion de pompieri electric din lume, care dispune de o arhitectură complet nouă.

Volvo începe producția de sisteme de propulsie pentru primul camion de pompieri electric

”Am anunțat parteneriatul nostru cu Rosenbauer în 2019 și am trecut în timp record de la concept la începutul producției. Vedem o cerere tot mai mare de soluții electrice, iar noi ne propunem să venim în întâmpinarea așteptărilor pieței”, a declarat Giorgio Paris, președintele Volvo Penta Industrial.

RT are patru motoare electrice, care trebuie să poată fi utilizate simultan. Două dintre acestea sunt responsabile pentru propulsie, unul pentru încărcarea bateriilor și prelungirea autonomiei, iar unul pentru priza de putere care acționează diferitele echipamente.

VEZI ȘI: Test Volvo FH 500 I-Save: Economistul cu mușchi

Trei camioane de pompieri Rosenbauer cu sistem de propulsie electric de la Volvo Penta au fost livrate deja în Berlin, Amsterdam și Dubai. Echipajele s-au declarat uimite de capacitatea bateriilor modelului RT, dar și de celelalte avantaje ale lipsei motorului diesel, precum spațiul mai mare în cabină.

Acum, sistemele de propulsie au intrat în faza de producție de serie, la fabrica Volvo Penta Vara din Suedia. Aici este produs noul sistem ACU (Active Cooling Unit) de răcire a bateriilor, iar întregul sistem de propulsie, împreună cu software-ul necesar, este asamblat ca un kit ușor de instalat.

Din aceeași categorie...

Back to top button