Volvo Trucks își dorește ca viitoarele camioane autonome să anticipeze comportamentul uman

Volvo Trucks își dorește ca viitoarele camioane autonome să anticipeze comportamentul uman
Indiferent dacă se află în spatele volanului, pedalează pe bicicletă sau merg pe jos, oamenii au tendința de a acționa la întâmplare sau a face și alte lucruri concomitent cu acțiunile enumerate mai sus, iar aceasta este o problemă în trafic.

Divizia din America de Nord a Volvo Trucks (VTNA) lucrează împreună cu furnizorul de software Perceptive Automata pentru a dezvolta o inteligență artificială pentru camioanele viitorului care să înțeleagă și să anticipeze intențiile celorlalți participanți la trafic.

Volvo Trucks își dorește ca viitoarele camioane autonome să anticipeze comportamentul uman

Sistemul de inteligență artificială gândit de Perceptive Automata folosește senzori pentru a putea „citi” o serie de indicii. Software-ul va căuta să facă contact cu privirea pietonului, postura, orientarea fizică și mișcările capului pentru a putea anticipa următoarea „mutare” a acestuia.

Intenția celor de la VTNA este una cât se poate simplă: dezvoltarea unor sisteme automate care să ajute la evitarea coliziunilor și la îmbunătățirea siguranței.

De curând, divizia americană a producătorului suedez a efectuat un test cu camionul VNR 300 echipat cu software-ul autonom Dependable Highway Express în Ontario, California.

Sistemul a realizat o monitorizare completă și continuă la 360 de grade a utilizatorilor drumului. Acesta a alertat șoferul și sistemele automatizate de la bord cu privire la posibilitatea apariției unor riscuri, pe baza comportamentului uman observat.

VEZI ȘI: Șofer de camion român depistat cu o alcoolemie de 3.14 g la mie în Germania

„Continuăm să explorăm modalități noi și inovatoare de îmbunătățire a siguranței transportului. Suntem foarte mândri de colaborarea cu Perceptive Automata, companie care împărtășește viziunea noastră pentru sporirea siguranței”, a declarat Aravind Kailas, director de cercetare al Volvo.

Inteligența artificială permite șoferilor și sistemelor automate de siguranță să ia măsuri mult mai rapid pentru reducerea probabilității de accident. De asemenea, îmbunătățește siguranța prin studierea și anticiparea comportamentului utilizatorilor umani ai drumului.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.