Top NewsTransport 4.0

Volvo își învață camioanele să circule autonom în Portul Goteborg

Volvo Autonomous Solutions face următorul pas în dezvoltarea de soluții de transport autonom pentru porturi și centre logistice. Suedezii colectează date cu un camion special echipat cu senzori în regiunea portului Goteborg.

Proiectul este realizat în cooperare cu DFDS, APM Terminals, Portul Goteborg, Platzer Fastigheter și NVIDIA. În primă fază, un camion echipat cu senzori va colecta date în regiunea Arendal, pentru a crea un flux de transport de marfă conectat și automatizat.

Volvo își învață camioanele să circule autonom în Portul Goteborg

Camionul este condus de un șofer atât în zonele închise, cât și în cele publice ale portului. Datele colectate de acest camion Volvo vor fi folosite pentru a baza o soluție de transport autonom, bazat de inteligență artificială.

VEZI ȘI: Ce sunete suplimentare emit camioanele electrice Volvo (VIDEO)

Vehiculul va studia situațiile complexe care apar zi de zi în trafic, cu ajutorul senzorilor și a interacțiunii dintre șofer și camion. Nu mai puțin de 21 de senzori (radar, lidar și camere) permit detectarea obiectelor din jurul vehiculului, dar și a obiectelor mici situate mult în afara drumului.

”Volvo lucrează deja cu vehicule autonome în spații închise, dar complexitatea drumurilor publice este ceva cu totul diferit”, a declarat Luca Delgrossi, responsabil cu automatizarea vehiculelor la Volvo Autonomous Solutions.

Proiectul este confinanțat prin programul Connecting Europe Facility al Uniunii Europene și Vinnova.

Din aceeași categorie...

Back to top button