Camioane

Volvo Trucks livrează un camion electric pentru ICA Suedia

Volvo Trucks a livrat un camion electric către ICA, cel mai mare retailer de alimente din Suedia. Camionul va face livrări în regim de temperatură controlată în regiunea Stockholm.

Modelul Volvo FE Electric va circula începând din prima jumătate a anului 2021, în operațiunile zilnice al ICA. Livrarea marchează un prim pas important în cooperarea dintre Volvo Trucks și ICA, anunțată în noiembrie 2020, pentru a identifica soluții electrificate pentru reducerea impactului climatic al livrărilor de alimente.

Volvo Trucks livrează un camion electric pentru ICA Suedia

Pentru a identifica rutele potrivite pentru livrări cu un camion electric, experții ICA și Volvo Trucks au studiat parametri precum sarcina utilă, ciclurile de conducere, autonomia și soluțiile de carosare. Camionul electric comandat de ICA nu va necesita încărcări pe timpul zilei pentru ruta aleasă.

Grupul ICA și-a propus ca, până în 2030, subsidiara sa din Suedia să facă doar transporturi fără carburanți fosili. Pentru orașele mari, același obiectiv ar trebui îndeplinit în 2025.

O parte importantă a cooperări dintre Volvo Trucks și ICA implică soluții electrificate de transport în Suedia, inițial în centrele urbane, iar ulterior și pe rutele mai lungi dintre orașe. Cele două companii vor testa în comun și alte tehnologii noi.

VEZI ȘI: Volvo a început producția de serie a noilor FH, FH16, FM și FMX

Lansate în 2019, modelele FE Electric și Volvo FL Electric sunt ideale pentru operațiuni urbane, precum distribuție sau colectare de deșeuri. Volvo FE Electric este un camion de 26 de tone, 6×2, cu patru pachete de baterii a câte 66 kWh.Volvo testează în prezent versiuni electrice ale modelelor FH, FM și FMX, pretabile pentru transport regional și construcții urbane. Producția de serie a acestor modele va începe în 2022.

Cu aproximativ 1.300 de magazine și o cotă de piață de aproximativ 36%, ICA este cel mai mare retailer de alimente din Suedia. Pentru a aproviziona rețeaua de magazine, ICA Suedia operează zilnic transporturi care totalizează aproximativ 125.000 km.

Din aceeași categorie...

Back to top button