Camioane

Volvo oferă noi detalii despre camioanele electrice FH, FM și FMX

Cu ajutorul noilor versiuni, aproape jumătate dintre transporturile cu camioane ar putea fi electrificate, în viitorul apropiat.

Volvo Trucks va începe în acest an să vândă trei noi camioane electrice și a oferit noi detalii despre modelele FH, FM și FMX Electric.

Odată cu începerea vânzărilor pentru versiunile electrice ale modelele Volvo FH, FM și FMX, transportul electric va deveni posibil nu doar pentru distribuție urbană, ci și pentru traficul regional sau aplicații silențioase de construcții.

Volvo oferă noi detalii despre camioanele electrice FH, FM și FMX

Producția noilor modele va începe în a doua jumătate a anului 2022. Ele vor avea motoare electrice de 490 kW (aproximativ 650 CP) și cuplu maxim instant de 2.400 Nm. Pachetele de baterii folosite vor avea până la 540 kWh. Ele se vor alătura în gamă modelelor Volvo FL Electric (16 tone) și Volvo FE Electric (27 de tone), produse în serie din 2019.

Cu o autonomie de până la 300 km, camioanele electrice Volvo vor putea fi folosite pentru aproximativ 45% dintre mărfurile transportate în Europa în prezent. ”Există un potențial uriaș de electrificare a transportului cu camioane în Europa. Pentru a demonstra acest lucru ne-am propus obiectivul ambițios ca jumătate din vânzările noastre din Europa să fie reprezentate în 2030 de camioane electrice”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

VEZI ȘI: Primul Volvo FH din noua generație livrat în România

Pentru a facilitatea tranziția către mobilitatea electrică, Volvo Trucks va oferi și un ecosistem complet, cu numeroase servicii, întreținere și soluții de finanțare.

Privind spre viitor, chiar și transporturile pe distanțe foarte lungi vor putea fi efectuate cu vehicule electrice. Volvo Trucks mizeză în acest domeniu pe camioanele cu celule de combustie alimentate cu hidrogen. Obiectivul este de începere a vânzărilor de camioane cu hidrogen după 2025.

Camioanele electrice Volvo Trucks:

  • Volvo FH Electric (pentru transport regional și interurban): autonomie de până la 300 km, putere continuă de 490 kW, cuplu maxim de 2.400 Nm, capacitate baterii de până la 540 kWh, masă maximă în combinație de până la 44 de tone
  • Volvo FM Electric (pentru distribuție locală și regională grea): autonomie de până la 300 km, putere continuă de 490 kW, cuplu maxim de 2.400 Nm, capacitate baterii de până la 540 kWh, masă maximă în combinație de până la 44 de tone
  • Volvo FMX Electric (pentru operațiuni curate și silențioase de construcții): autonomie de până la 300 km, putere continuă de 490 kW, cuplu maxim de 2.400 Nm, capacitate baterii de până la 540 kWh, masă maximă în combinație de până la 44 de tone
  • Volvo FE Electric (pentru distribuție urbană și locală sau colectare de deșeuri): autonomie până la 200 km, putere continuă 330 kW, cuplu maxim 850 Nm, capacitate baterii de până la 264 kWh, masă maximă de 27 de tone.
  • Volvo FL Electric (pentru distribuție urbană și locală): autonomie până la 300 km, putere continuă 165 kW, cuplu maxim 425 Nm, capacitate baterii de până la 396 kWh, masă maximă 16 tone.

Din aceeași categorie...

Back to top button