Tehnologie

Volvo, parteneriat cu Aurora pentru un camion ce poate merge autonom pe autostradă

Volvo Autonomous Solutions și compania Aurora vor dezvolta împreună soluții de transport autonom. Cooperarea se va concentra inițial pe dezvoltarea și folosirea unei soluții de transport între două huburi logistice în America de Nord.

Volvo Autonomous Solutions a intrat într-un parteneriat strategic cu specialistul american în conducere autonomă Aurora, pentru a dezvolta camioane care pot circula autonom pe autostrăzi.

Volvo, parteneriat cu Aurora pentru un camion ce poate merge autonom pe autostradă

Concentrarea inițială va fi pe aplicațiile hub-to-hub pentru clienții din America de Nord. Automatizarea acestor aplicații va aduce beneficii în ce privește productivitatea, siguranța, sustenabilitatea și eficiența energetică.

VEZI ȘI: Volvo Trucks livrează un camion electric pentru ICA Suedia

Parteneriatul se va centra pe integrarea sistemului Aurora Driver în camioanele Volvo pentru distanțe lungi.

”Crearea de soluții viabile de transport autonom pe autostradă necesită parteneriate strânse cu clienți și specialiști în tehnologie. Acest parteneriat ne va aduce mai aproape de introducerea unei oferte de transport autonom pentru aplicații hub-to-hub în America de Nord. Aurora este deja o forță în sistemele autonome și ne va ajuta să oferim pe termen mediu soluții de transport autonom pe autostradă”, a declarat Nils Jaeger, președintele Volvo Autonomous Solutions.

Parteneriatele anunțate anterior de Volvo Group în domeniul camioanelor autonome, precum cel cu Nvidia, vor continua în paralel cu colaborarea cu Aurora.

Din aceeași categorie...

Back to top button