CamioaneȘtiri

Volvo Penta va dezvolta un sistem electric de propulsie pentru Rosenbauer

Volvo Penta a anunțat primul parteneriat de tip OEM în zona electromobilități alături de producătorul de vehicule Rosenbauer.

Rosenbauer este unul dintre producătorii de top care se ocupă cu fabricarea mașinilor de intervenție în timpul incendiilor.

Volvo Penta va dezvolta un sistem electric de propulsie pentru Rosenbauer

Până în acest moment, Volvo a oferit celor de la Rosenbauer motoare diesel Euro IV și Euro V, dar noul parteneriat este unul dedicat viitorului verde.

Pentru Volvo Penta acesta proiect reprezintă o oportunitate excelentă pentru a demonstra că platformele sale destinate electromobilității pot fi folosite în mai multe domenii.

În același timp, cei de la Rosenbauer vor profita de faptul că vor primi sistemele croite special pentru vehiculele sale. Primul concept care va fi dezvoltat de cele două companii se numește Concept Fire Trucks și va debuta în 2021.

VEZI ȘI: Camion furat din Danemarca depistat în cadrul unui control de rutină în Germania

Volvo Penta se bucură de avantajele tehnologiei și competențele dovedite în domeniul electromobilității, combinate cu o înțelegere profundă a nevoilor clienților de a dezvolta soluții de propulsie electrică care să ajute în viitor dezvoltarea afacerilor clienților lor.

Volvo Penta va dezvolta un sistem electric de propulsie pentru Rosenbauer

„În fiecare zi, Volvo Penta face pași înainte pentru a satisface cerințele pentru soluții de energie mai curate, mai silențioase și mai eficiente, atât pe uscat cât și pe mare. Suntem încantați să contribuim la proiectul Rosenbauer, dezvoltând vehicule destinate intervențiilor din timpul incendiilor”, a declarat unul dintre oficialii Volvo Penta.

Din aceeași categorie...

Back to top button