Camioane

Volvo și Daimler vor dezvolta sisteme de propulsie cu hidrogen pentru camioane

Grupul Volvo și Daimler Trucks vor produce și comercializa sub aceeași umbrelă sisteme de propulsie cu hidrogen, în special, pentru camioane.

Ambiția Volvo Group și Daimler Trucks este de a face din noua companie un producător mondial de pile de combustie pe bază de hidrogen și, prin urmare, să ajute lumea să facă un pas major către un transport durabil din punct de vedere climatic.

Volvo și Daimler vor dezvolta sisteme de propulsie cu hidrogen pentru camioane

Grupul Volvo va dobândi 50% din participațiile parteneriatului în Daimler Trucks Fuel Cell GmbH & Co. KG pentru aproximativ 0.6 miliarde de euro pe bază de numerar și fără datorii.

Încheierea tranzacției este așteptată în prima jumătate a anului 2021. Tranzacția este încă supusă controlului de către autoritățile relevante.

„Pentru noi și pentru partenerul nostru, propulsia cu hidrogen este o tehnologie cheie pentru a permite transportul neutru în CO2 în viitor”, spune Martin Daum, președintele Consiliului de administrație al Daimler Truck AG și membru al Consiliului de administrație al Daimler AG.

VEZI ȘI: Un deceniu de la lansarea pe piață a camionului Volvo FMX

„În viitor, lumea va fi alimentată de o combinație de vehicule electrice cu baterie și hidrogen, împreună cu alți combustibili regenerabili într-o oarecare măsură. Acest joint-benture este un pas important în modelarea unei lumi în care dorim să trăim ”, spune Martin Lundstedt, președinte și CEO al grupului Volvo.

Împreună, Volvo Group și Daimler Trucks au o experiență extraordinară și îndelungată în dezvoltarea tehnologiei, industrializarea și producția de vehicule pe scară largă.

Viitoarea societate mixtă va putea beneficia de acest lucru încă de la început. Cunoștințe profunde și dovedite despre modularitate, eficiență și fiabilitate vor fi în implementate încă de la început.

Daimler Trucks și Volvo Group sunt jucători globali de succes datorită unei înțelegeri profunde a afacerilor clienților lor, permițându-le să maximizeze valoarea clienților. Viitorul joint-venture se va baza pe această tradiție pentru a lua o poziție similară în sectorul pilelor de combustie.

Din aceeași categorie...

Back to top button