Volvo și SSAB vor produce primele camioane din oțel ecologic

Volvo și SSAB vor produce primele camioane produse din oțel ecologic
Volvo Group și SSAB au semnat un acord de colaborare pentru dezvoltarea, producția de serie și comercializarea primelor vehicule din oțel ecologic, produs fără carburanți fosili.

Volvo vrea să înceapă încă din acest an producția de vehicule concept și componente din oțel fabricat de SSAB cu ajutorul hidrogenului. Planurile prevăd o începe a producției de serie mică în 2022 și o creștere graduală spre producția de masă.

Volvo și SSAB vor produce primele camioane din oțel ecologic

Volvo și SSAB vor lucra împreună și pentru a optimiza utilizarea oțelului în produsele grupului, atât în ce privește greutatea, cât și calitatea. Împreună, cele două companii vor dezvolta mai multe tipuri de oțel ecologic.

”Suntem deciși să devenim neutri din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2050. Aceasta înseamnă că vehiculele și mașinile noastre trebuie să opereze fără emisii, dar și că vom trece treptat la metode de producție independente de carburanții fosili”, a declarat Martin Lundstedt, președinte și CEO al Volvo Group.

VEZI ȘI: Elveția permite camioane electrice mai lungi cu 1 metru

Oțelul ecologic produs de SSAB va fi o completare importantă la oțelul convențional și cel reciclat folosit la camioanele, echipamantele de construcții și alte produse Volvo. Noile tipuri de oțeluri vor fi produse cu o tehnologie complet nouă, utilizând electricitate din surse regenerabile și hidrogen.

Colaborarea dintre cele două companii va include și o revizuire a soluțiilor logistice care pot reduce impactul de mediu al transporturilor interne și externe ale SSAB . În viitor, SSAB intenționează să folosească doar vehicule electrice Volvo, cu baterii sau celule de combustie.

SSAB își propune să înceapă să furnizeze oțel ecologic la scară industrială în 2026. Recent, și al doilea mare producător scandinav, Scania, a anunțat că investește în producția de oțel ecologic, alături de compania H2 Green Steel (H2GS).

Follow #infotrucker