CamioaneSpecialȘtiri

Volvo Trucks a lansat o nouă punte tandem cu a doua axă liftabilă

Noua punte tandem cu axă liftabilă lansată de Volvo Trucks permite ridicarea și dezactivarea celei de-a doua axe motoare.

Astfel, atunci când camionul este condus fără încărcătură, consumul de combustibil este mai mic cu 4%. Noua punte tandem cu a doua axă liftabilă este creată pentru transporturi grele, atunci când transportul se face cu încărcătură la dus și fără încărcătură la întoarcere, ca de exemplu, transportul de cherestea sau în construcții și transportul de mărfuri vrac.

Înlocuind diferențialul din prima punte motoare cu unul special conceput, cea de-a doua axă motoare poate să fie dezactivată și ridicată. Astfel, șoferul are acces atât la puterea, cât și la capacitatea a două axe motoare (6×4), dar și la manevrabilitatea mai bună a unei singure axe motoare (4×2). În plus, condusul cu cea de-a doua punte motoare ridicată reduce și raza de bracaj cu un metru și uzează mai puțin anvelopele și sistemele de suspensie. De asemenea, noua punte tandem cu a doua axă motoare liftabilă oferă șoferului un confort mai mare atunci când camionul este fără încărcătură, ceea ce de multe ori înseamnă 50% din timpul de funcționare conform Volvo Trucks.

Volvo Trucks a lansat o nouă punte tandem cu a doua axă liftabilă

Nivelul de zgomot din cabină este redus, iar în volan se resimt mai puține vibrații când numai anvelopele unei axe motoare sunt în contact cu drumul. Noua punte tandem cu axă liftabilă este disponibilă pentru modelele Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FH și Volvo FH16.

Puncte cheie ale punții tandem cu axă liftabilă
Ridicarea celei de-a doua axe motoare a noii punți tandem permite dezactivarea și ridicarea sa în timpul mersului. De asemenea, anvelopele pot fi ridicate 140 mm față de suprafața drumului. Atunci când tandemul cu o punte liftabilă este activat, autocamionul consumă cu până la 4% mai puțin combustibil. Uzura anvelopelor este mai mică, iar raza de bracaj este cu un metru mai scurtă.

Din aceeași categorie...

Back to top button