LogisticaȘtiri

Volvo Trucks a lansat sistemul de planificare al transporturilor Positioning+

Serviciul Positioning+ permite urmarirea pozitiei unui camion in timp real, ion tocmai ca la un serviciu de curierat rapid. Acest serviciu reprezinta un avantaj in special pentru clientii care opereaza transporturi pentru care timpul este esential sau care transporta bunuri de valoare.

Punctualitatea este importanta in toate operatiunile de transport insa, in cazul celor pentru care timpul de livrare este un factor critic, aceasta poate fi o conditie esentiala pentru a pastra pe termen lung, un contract de transport. Noul serviciu de pozitionare de la Volvo Trucks, Positioning+ permite localizarea geografica a vehiculului in fiecare minut. Este un beneficiu care creeaza premisele unor operatiuni logistice eficiente.

Volvo Trucks a lansat sistemul de planificare al transporturilor Positioning+

Un bun exemplu este industria cimentului. Sincronizarea este totul, pana la momentul in care camionul parcheaza pentru a prelua incarcatura cu beton. Cand se prepara betonul, amestecul este adaptat pentru timpii de incarcare, transport si turnare in cofraje.

Cu serviciul Pozitionare+ este posibil sa afli exact cand va ajunge camionul si sa pregatesti amestecul de beton corespunzator, spune Johan Östberg, Product Specialist la Volvo Trucks.

Pe langa posibilitatea de a determina in timp real pozitia vehiculului, serviciul permite stabilirea unei arii geografice, a unui traseu sau a unei tari intregi si notificarea de fiecare data cand un camion traverseaza zonele respective.

Aceasta optiune este folositoare in special in activitatile de operare a depozitelor, unde personalul trebuie sa stie cand soseste si cand pleaca un camion, pentru a-si putea programa activitatile premergatoare sau ulterioare. Pentru anumite tipuri de transporturi acest serviciu de pozitionare ofera si alte beneficii.

Daca un camion deviaza de la ruta sa, sistemul emite o alerta. Acest lucru ofera un mediu de lucru mai sigur pentru companiile care transporta bunuri de valoare, explica Johan Östberg.

Ce este si ce face Positioning+
Positioning+ este un un serviciu aditional Dynafleet Positioning din cadrul sistemului Volvo Trucks pentru gestionarea flotelor, Dynafleet. Serviciul Positioning+ ofera informatii cu privire la pozitionarea in timp real, la minut, asistand astfel transporturile care necesita o planificare riguroasa.

Totodata, serviciul permite definirea unei arii geografice, a unei rute sau a hotarelor unei intregi tari si permite notificarea de fiecare data cand un camion tranziteaza zonele respective.

Din aceeași categorie...

Back to top button