InfoTechSustenabilitate

Au început înscrierile în The Drivers’ Fuel Challenge 2016

A face ca fiecare picătură de carburant să conteze necesită abilități excelente de conducere, iar acesta este și motiv pentru care Volvo Trucks a pornit în căutarea celor mai buni șoferi, într-o nouă ediţie a competiției The Drivers’ Fuel Challenge.

Oriunde ai fi și orice ai transporta, merită să fii eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil. Conducerea inteligentă contribuie foarte mult la acest lucru, iar din acest motiv Volvo Trucks a lansat competiţia The Drivers’ Fuel Challenge 2016, pentru care a pregătit o ediție specială a celui mai apreciat model al său, Volvo FH, alături de un pachet de servicii de excepţie.

Miza? Pfff… Una mare! Pe lângă titlul de cel mai economic șofer profesionist din lume în viziunea Volvo Trucks, câștigătorul poate pleca acasă cu un superb model Volvo V40. Parcă nu sună rău, este? Profită de ocazia pe care ți-o dă The Drivers’ Fuel Challenge pentru a le arăta tuturor cât de eficient eşti.

Au început înscrierile în The Drivers' Fuel Challenge 2016

Și ce să vezi? Competiția este deschisă tuturor companiilor de transport, indiferent că dețin sau nu un camion Volvo. Însă, pentru a te putea “duela” cu cei mai buni și a câștiga premiul cel mare, ai de urmat câțiva pași.

Având în vedere că obiectivul competiţiei este de a identifica cel mai eficient şofer profesionist, anul acesta Volvo Trucks oferă două alternative de participare la etapele preliminare, fie prin înscrierea pentru testarea abilităţilor la unul dintre cele șase centre Volvo Trucks din țară, fie prin monitorizarea şoferilor pe o perioadă de 6 săptămâni.

Așadar, dacă te-ai hotărât și vrei să te confrunți cu cei mai buni dintre cei buni, poţi opta pentru una din variantele de participare de mai jos.

Prima variantă de participare la etapa preliminară este să-ți testezi abilităţile conducând un Volvo FH pe un traseu prestabilit. Așa cum am spus, competiția este deschisă tuturor companiilor de transport şi constă în obţinerea celui mai mic consum pe un traseu prestabilit, într-un anumit interval de timp. Pentru a se înscrie în competiţie, şoferii au nevoie de permisul auto categoriile C şi E şi de cardul tahograf. Şoferii se pot înscrie la oricare din cele şase centre Volvo Trucks incluse în etapa națională, prin completarea formularului de înscriere disponibil la recepțiile centrelor Volvo Trucks sau completând formularul online disponibil la www.volvotrucks.ro/fuelchallenge. Primii trei şoferi cu cele mai bune valori ale consumului din fiecare locaţie se vor califica în finala naţională.

VEZI ȘI: Volvo Trucks stabilește noi standarde în construcții

A doua variantă, disponibilă doar pentru clienții Volvo Trucks, este de monitorizare prin intermediul sistemului Dynafleet. Dacă șoferii nu poți ajunge la unul din centrele Volvo Trucks, nu este nicio problemă! Aceștia pot participa la etapa preliminară prin intermediul sistemului Dynafleet. Companiile de transport ce deţin camioane Volvo şi au abonament pentru serviciul Dynafleet sunt invitate să-şi înscrie şoferii în competiţia online. Stilul de condus al şoferilor va fi monitorizat pe o perioadă de 6 săptămâni, între 1 mai şi 12 iunie, minim 10.000 km. În acest caz, clasamentul se face în funcţie de punctajul FES (Fuel Efficiency Score) măsurat cu sistemul Dynafleet, având la bază analiza celor 4 grupe de indicatori cheie specifici stilului de condus economic, şi anume: anticipare şi frânare, utilizarea motorului şi atransmisiei, mers în gol şi supraviteză. Primii 10 şoferi care vor înregistra cele mai bune punctaje se vor califica direct în finala naţională.

Etape de calificare şi finalele
În perioada mai-iunie, (
Bucureşti: 3 – 14 mai, Braşov: 3 – 7 mai, Timişoara: 30 mai – 4 iunie, Cluj: 6 – 18 iunie, Constanţa: 30 mai – 8 iunie, Bacău: 13 – 18 iunie) au loc etape naţionale de calificare în cele şase centre Volvo Trucks din țară, iar firmele înscrise pentru competiţia online sunt monitorizate prin intermediul Dynafleet. Pe 1 iulie are loc finala naţională, la Braşov iar câştigătorul va reprezenta România la finala regională de pe 17-18 august, organizată pe circuitul Hungaroring, Budapesta. Finala mondială are loc acasă la Volvo Trucks, în Göteborg (Suedia) pe data de 8-9 septembrie. La acest eveniment sunt invitați să participe primii patru clasați în finala regională.

O ediţie specială cu beneficii speciale
Şoferii participanţi îşi pot demonstra abilităţile de condus economic la bordul celui mai inovator camion, Volvo FH cu I-Shift Dual Clutch. De altfel, competiţia The Drivers’ Fuel Challenge este modalitatea Volvo Trucks de a-și exprima încrederea deplină în abilitatea camioanelor sale de a reduce costul total de operare. Ediția specială include o serie de elemente de optimizare a eficienței alături de un pachet de servicii de excepţie.

VEZI ȘI: Volvo FH16 este noul Hulk al transporturilor grele

Volvo Trucks consideră ca un şofer care conduce confortabil este mult mai eficient. De aceea, aceștia au echipat ediția Volvo FH The Drivers’ Fuel Challenge cu un spațiu de lucru ergonomic și s-au asigurat că oferă o manevrabilitate excelentă, ceea ce conduce la un grad înalt de siguranță.

Ediția specială Volvo FH The Drivers’ Fuel Challenge este echipat cu I-Shift Dual Clutch, cutia de viteze revoluționară a suedezilor ce oferă putere constantă, nicio întrerupere de cuplu și o accelerație lină și dinamică, și asta, fără a compromite eficiența consumului de combustibil. Cu I-Shift Dual Clutch, șoferii se bucură de un confort în conducere fără rival, chiar și în cazul unor sarcini de transport care necesită schimbări frecvente de treaptă.

Premiile The Drivers’ Fuel Challenge 2016
În toate cele trei etape (naţională, regională şi mondială) – vor fi recompensaţi cu premii atractive şoferii clasaţi pe primele trei locuri şi companiile pentru care aceştia lucrează. Câștigătorul finalei regionale din Ungaria va pleca acasă la volanul unui Volvo V40. Câştigătorul finalei globale din Suedia va primi titlul de „Cel mai eficient şofer din lume” şi se va bucura de o experienţă de călătorie exclusivistă.

Specificaţie tehnică – Volvo FH The Drivers’ Fuel Challenge
Ediția specială Volvo FH DFC 42T cu pachet de combustibil Long Haul și aerodonamic are sub cabina Globetrotter un motorul D13K (Euro VI) ce dezvoltă 500 CP ce este cuplat la o cutie de viteze I-Shift cu pachet Fuel & Economy. Camionul vine echipat cu sistemul de monitorizare Dynafleet Combustibil & Mediu şi Poziţionare (abonament preplătit pentru un an) și consiliere combustibil (abonament preplătit pentru un an).

În plus, la achiziția acestui model, Volvo Trucks oferă și un curs de pregătire pentru șofer, Efficient driving. De asemenea, ediția specială DFC vine echipată cu frâna de motor Volvo (Volvo Engine Brake), capace de roți, sistemele I-See, inclusiv I-Cruise, sistem de oprire a motorului la ralanti, alternator 24 V, 150 A și compresor de aer decuplabil.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button