Camioane

Volvo Trucks a lansat un Volvo VNR Electric cu o autonomie mai mare

În America de Nord, compania suedeză a lansat o versiune îmbunătățită a lui Volvo VNR Electric, care are o autonomie cu 85% mai mare și o încărcare mai rapidă.

Volvo VNR Electric este unul dintre cele șase modele de camioane electrice grele ale lui Volvo Trucks, fiind special conceput pentru piața nord-americană. Începutul vânzărilor a fost în decembrie 2020.

Volvo Trucks a lansat un Volvo VNR Electric cu o autonomie mai mare

Prima generație de Volvo VNR Electric a avut o autonomie de funcționare de până la 240 km (150 mile). Acum, suedezii au lansat o versiune îmbunătățită a camionului electric de Clasa 8 (vehicule de 15 tone sau peste), cu o autonomie de până la 440 km (275 mile) și stocarea de energie sporită de până la 565 kWh. Performanța îmbunătățită se datorează, printre altele, designului îmbunătățit al bateriei și unei noi opțiuni de pachet cu șase baterii.

Noul Volvo VNR Electric reduce, de asemenea, timpul necesar de încărcare, deoarece capacitatea de încărcare de 250 kW oferă o încărcare de 80% în 90 de minute pentru pachetul cu șase baterii și 60 de minute pentru versiunea cu patru baterii.

VEZI ȘI: Cum au fost proiectate noile motoare Scania Super

Producția lui versiunii îmbunătățite a lui Volvo VNR Electric va începe în primăvară lui 2022 la uzina din New River Valley din Virginia, care este producătorul exclusiv al tuturor camioanelor Volvo din America de Nord.

50% din camioanele vândute vor fi electrice până în 2030

La nivel global, Volvo Trucks și-a stabilit obiectivul ca jumătate din toate camioanele vândute să fie electrice până în 2030.

Producătorul suedez a început producția de serie de camioane electrice în 2019, fiind una dintre primele mărci de camioane din lume. Gama include acum șase modele de camioane electrice – Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL și Volvo VNR.

Din aceeași categorie...

Back to top button