SustenabilitateTop News

Volvo Trucks deschide o fabrică de baterii în Belgia

Volvo Trucks va deschide prima sa fabrică de asamblare a pachetelor de baterii pentru camioanele sale grele electrice, în Gent (Belgia).

În noua fabrică de baterii, celulele și modulele de la Samsung SDI vor fi asamblate în pachete de baterii personalizate pentru camioanele electrice grele Volvo: FH Electric, FM Electric și FMX Electric. Producția de serie va începe în trimestrul al treilea al acestui an.

Volvo Trucks deschide o fabrică de baterii în Belgia

Fiecare pachet de baterii are o capacitate de 90 kWh, iar clienții pot alege să configureze camioanele cu până la 6 pachete de baterii (540 kWh). Numărul de pachete depinde de autonomia și capacitatea utilă necesare fiecărei operațiuni.

Bateriile sunt proiectate pentru ca mai târziu să poată fi remanufacturate, recondiționate și reutilizate. Noua fabrică de baterii Volvo Trucks din Belgia este alimentată 100% cu energie din surse regenerabile.

VEZI ȘI: Test Volvo FM 460: Baby FH

”Această investiție arată angajamentul nostru puternic pentru electrificarea transportului cu camioane. Până în 2030, cel puțin 50% dintre camioanele noastre vândute la nivel global vor fi electrice, iar până în 2040, compania noastră va fi una complet neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Prin integrarea procesului de asamblare a bateriilor în fluxul nostru de producție, putem scurta timpii de livrare și să garantăm înalta performanță a bateriilor”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Volvo Trucks va începe în curând producția de serie a altor trei modele de camioane electrice pentru Europa. La nivel global, gama electrică a producătorului cuprinde 6 modele, acoperind aplicații precum distribuție urbană, colectare de deșeuri, transport regional și construcții.

Volvo Trucks deschide o fabrică de baterii în Belgia

Din aceeași categorie...

Back to top button