Camioane

Modelul Volvo FH cu I-Save devine mai eficient și performant

Volvo Trucks aduce actualizări importante motoarelor de 11 și 13 litri, care vor face modelul Volvo FH cu I-Save și mai eficient și performant.

Reducerea consumului de carburant este crucială pentru toate companiile de transport, în special cele care fac transport internațional. În același timp, acestea doresc să aibă acces imediat la un nivel înalt de performanță.

Modelul Volvo FH cu I-Save devine mai eficient și performant

Astfel, pentru a răspunde acestor cerințe ale clienților, Volvo Trucks a adus mai multe actualizări importante motoarelor de 11 și 13 litri, respectiv transmisiei I-Shift care echipează întreaga gamă de camioane.

Acest lucru înseamnă că Volvo FH cu I-Save, model care și-a dovedit deja eficiența în cadrul mai multor teste independente de consum, va deveni și mai eficient și performant.

„Avem deja multe dovezi din partea clienților care confirmă consumul redus al modelului Volvo FH cu I-Save. Astfel, suntem foarte entuziasmați în privința modului în care noile actualizări ale lanțului cinematic vor face camionul Volvo FH cu I-Save și mai eficient în privința consumului, contribuind direct la rezultate financiare mai bune pentru clienții noștri. Vânzările pentru noul lanț cinematic actualizat au început deja”, explică Per Forsberg, Managing Director, Volvo Trucks Romania.

„Acorduri fine” care conduc la îmbunătățiri substanțiale

Când I-Shift a fost lansat în 2001, Volvo Trucks își confirma încrederea într-un sistem de transmisie bazat pe ambreiaj, acesta fiind designul cel mai eficient pentru schimbarea automată a treptelor de viteză. De atunci, au fost vândute mai mult de un milion de camioane echipate cu transmisia I-Shift la nivel global.

Îmbunătățirile semnificative ale manevrabilitatii sunt obținute prin noul mod în care I-Shift interacționează cu motorul. Cutia de viteze actualizată I-Shift utilizează o nouă strategie de schimbare a vitezelor care nu numai că asigură o schimbare mai rapidă, ci oferă și o experiență de conducere mai lină și mai armonioasă.

VEZI ȘI: Volvo I-Roll Extended, funcția care îi va încânta pe patroni și enerva pe șoferi

Consumul mai redus de combustibil este obținut prin reducerea fricțiunii în motor și prin îmbunătățirea procesului de ardere. Cuplul motorului este controlat în mod inteligent prin intermediul funcției actualizate I-See, care optimizează performanța motorului prin luarea în considerare a topografiei drumului de parcurs și a masei vehiculului.

Planul Volvo Trucks de a deveni independent de combustibilii fosili

Obiectivul producătorului suedez de camioane este ca gama de modele electrice să reprezinte jumătate din vânzări sale în 2030, iar în 2040, toate camioanele sale să fie independente de combustibilii fosili.

Motorul cu combustie internă va continua să joace un rol, iar eficiența îmbunătățită furnizată de aceste noi actualizări ale lanțului cinematic este o modalitate importantă de a contribui la emisii mai reduse de CO2.

Din aceeași categorie...

Back to top button