Camioane

Volvo Trucks introduce modelul demo Volvo FH Efficiency

Volvo Trucks Olanda a introdus modelul demo Volvo FH Efficiency, care combină noua generație I-Save cu un pachet aerodinamic complet.

Toate opțiunile și funcțiile lui Volvo FH Efficiency contribuie la reducerea consumului de carburant. În afară de motorul economic cu Turbo Compound, aerodinamica este una din principalele preocupări ale Volvo Trucks.

Volvo Trucks introduce modelul demo Volvo FH Efficiency

Și asta deoarece rezistența aerului, în special la viteze mai mari de 50 km/h, are un impact major asupra consumului de carburant, de până la o treime din total. De aceea, cu pachetul aerodinamic potrivit se pot obține reduceri de consum de până la 10%.

Modelul demo Volvo FH Efficiency vine cu deflector pentru plafon, deflectoare laterale, fuste pentru șasiu și spoiler sub bara de protecție. Producătorul spune că numai deflectorul de pe plafon, dacă este bine reglat, aduce economii de până la 6%. De asemenea, grila, farurile și proiectoarele de ceață sunt sigilate optim, iar suporturile oglinzile au fost rafinate și mai mult pentru a reduce rezistența la înaintare. În schimb, modelul nu are parasolar, echipament care crește coeficientul aerodinamic.

VEZI ȘI: Test Volvo FM 460: Baby FH

Pentru a sublinia importanța aerodinamicii, FH Efficiency are un colant deosebit, în nunțe de galben și albastru, care arată presiunea aerului în toate punctele cabinei, după măsurătorile din tunelul aerodinamic.

Din punct de vedere al propulsiei, Volvo FH Efficiency este echipat cu cea mai nouă generație a pachetului I-Save, cu motor cu Turbo Compound, transmisie I-Shift actualizată și noua soluție software I-Torque, care selectează treapta de viteză optimă în orice situație. Noul Volvo FH I-Save permite reduceri de consum de până la 13% față de prima generație, introdusă în 2019.

Din aceeași categorie...

Back to top button