CamioaneSiguranta

Volvo Trucks lansează noi sisteme de siguranță (VIDEO)

Volvo Trucks introduce o serie de noi sisteme de siguranță, proiectate pentru a proteja pietonii și bicicliștii, dar și pentru a facilita activitatea șoferului.

Unul dintre noile sisteme este Front Short Range Assist. Sistemul detectează bicicliștii și pietonii aflați în zona de risc din fața camionului, cu ajutorul unui radar și a unei camere video, și avertizează șoferul vizual și acustic în cazul unui pericol iminent de coliziune.

Volvo Trucks lansează noi sisteme de siguranță (VIDEO)

O altă funcție nouă este cea de avertizare la deschiderea ușii camionului. Sistemul este menit să avertizeze dacă un pieton, biciclist sau o mașină vin din spatele camionului pe aceeași parte unde se deschide ușa.

Unele dintre noile funcții au fost dezvoltate, îndeplinind sau depășind deja cerințele legale, pentru regulamentul european de siguranță General Safety Regulation (GSR), care va intra în vigoare în iulie 2024. Prin GSR, câteva sisteme avansate de asistență vor deveni obligatorii pe camioane. UE așteaptă ca noile măsuri să salveze peste 25.000 de vieți și să evite 140.000 de răniri până în 2038.

VEZI ȘI: Test în România cu a treia generație Volvo FH 500 I-Save

Noi sisteme de siguranță Volvo Trucks:

  • Front Short Range Assist (inclus în GSR)
  • Intelligent Speed Assist (inclus în GSR): sistemul detectează indicatoarele rutiere și afișează limitele de viteză pe panoul de instrumente. Dacă această viteză este depășită, se emit avertizări vizuale și acustice
  • Tire Pressure Monitoring System (inclus în GSR): monitorizează presiunea anvelopelor camionului și remorcii. Dacă presiunea scade cu 20% sub cea de referință, șoferul este informat prin intermediul panoului de instrumente. Sistemul Volvo depășește cerințele legale, deoarece permite șoferului să fie avertizat la o scădere a presiunii mai mică de 20%.
  • Door Opening Warning: sistemul este disponibil pentru ambele uși ale camionului și este activ atunci când camionul este oprit, în interval de două minute de la oprirea motorului.
  • Auto Hold: menține camionul pe loc până când pedala de accelerație este apăsată. Funcție utilă în zonele cu declivități.

Sistemul Intelligent Speed Assist va fi disponibil pe majoritatea piețelor, iar celelalte sisteme vor fi disponibile global pe modelele Volvo FH, FM și FMX diesel, cu gaz și electrice, începând din septembrie 2023. Modelele Volvo FL și FE vor primi noile sisteme înainte de finalul lui 2023.

Din aceeași categorie...

Back to top button