Camioane

Volvo Trucks lansează o nouă generație I-Shift, cu până la 30% mai rapidă

Cutia de viteze automatizată I-Shift de la Volvo Trucks este acum mai rapidă ca oricând, îmbunătățind manevrabilitatea și fluența condusului atât pentru camioanele diesel, cât și pentru cele electrice.

Plusul semnificativ de manevrabilitate este obținut prin noul mod în care I-Shift interacționează cu motorul. Actualizarea include o activare mai rapidă a ambreiajului, ce are ca rezultat o întrerupere mai scurtă a livrării cuplului. De asemenea, schimbul treptelor se face mai fluent.

Volvo Trucks lansează o nouă generație I-Shift, cu până la 30% mai rapidă

”Schimburile mai rapide de trepte fac posibilă optimizarea mai eficientă a selecției treptelor. Cu cât traseul necesită mai multe schimburi de viteze, cu atât noile îmbunătățiri vor fi mai apreciate de șoferi. Cu schimburi mai rapide cu până la 30%, șoferii vor experimenta o diferență foarte pozitivă”, spune Pär Bergstrand, managerul departamentului Heavy Duty Transmission al Volvo Trucks.

Schimbările de trepte foarte rapide sunt obținute prin câteva îmbunătățiri cheie. În primul rând, noii senzori oferă date mai precise către unitatea de control, care dispune de un nou software și un microprocesor mai rapid. În al doilea rând, un disc adăugat în camera de frânare a cutiei de viteze o face să reacționeze mai rapid înainte de un schimb. În fine, volumul de aer a fost redus în diferite sisteme de acționare, precum furcile de schimbare a treptelor, ambreiajul și frâna pe cutia de viteze, pentru a permite schimburi de trepte și mai rapide.

VEZI ȘI: Test Volvo FH 500 I-Save: Economistul cu mușchi

Introdusă în 2001, I-Shift a fost prima transmisie automatizată destinată camioanelor grele. Ultima evoluție I-Shift, mai rapidă cu până la 30%, este o dovadă clară a eforturilor continue ale Volvo Trucks de îmbunătățire a vehiculelor sale.

”Cu toate îmbunătățirile și noile variante dezvoltatea de-a lungul anilor, I-Shift a avut o abilitate remarcabilă de a rezolva tot mai multe misiuni într-o manieră eficientă. Ea oferă nu doar performanțe înalte privind eficiența consumului, ci și manevrabilitate și confort pentru șoferi”, a mai spus Pär Bergstrand.

În prezent, toate camioanele grele Volvo vin în standard cu cutie de viteze I-Shift. De la introducerea sa, peste 1 milion de camioane cu tehnologia I-Shift au fost vândute la nivel global.

Din aceeași categorie...

Back to top button