ȘtiriTop News

Volvo Trucks, lider pe piața de camioane electrice din Europa în 2021

Cu o cotă de piață de 42%, Volvo Trucks a fost lider pe piața de camioane grele electrice din Europa în 2021, conform IHS Markit.

Industria globală de transport rutier este în plină transformare pentru a deveni mai durabilă, fapt confirmat de vânzările de camioane grele electrice cu baterii care au început să crească, atât în Europa, cât și în America de Nord.

Volvo Trucks, lider pe piața de camioane electrice din Europa în 2021

Statisticile grupului de analiză a pieței IHS Markit arată că un număr tot mai mare de camioane grele complet electrice sunt utilizat astăzi în transportul rutier comercial.

În 2021, au fost înregistrate un total de 346 de camioane electrice de peste 16 tone în Europa, reprezentând o creștere de 193% față de 2020. Țările din Europa cu cele mai multe camioane electrice de peste 16 tone înmatriculate sunt: Elveția, Norvegia, Suedia și Olanda, conform IHS Markit.

Din totalul pieței europene de camioane electrice, Volvo Trucks deține o cotă de 42%, cea ce-l face lider al acestui segment în 2021.

„Suntem hotărâți să conducem revoluția camioanelor electrice, iar poziția noastră de lider pe piață în Europa este dovada că facem exact asta. Chiar dacă volumele sunt încă mici, observăm o creștere rapidă a interesului, atât în ​​Europa, America de Nord, cât și în alte părți ale lumii”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

În 2021, Volvo Trucks a preluat comenzi, inclusiv scrisori de intenție de cumpărare, pentru mai mult de 1.100 de camioane în peste 20 de țări.

VEZI ȘI: Franța oferă subvenții de 150.000 de euro pentru camioane electrice

Volvo Trucks a început producția de serie de camioane electrice în 2019, fiind unul dintre primii producători de camioane din lume care a făcut acest lucru. Când producția de serie a modelelor electrice Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX va începe în această toamnă, Volvo va avea cea mai completă gamă electrică pentru industria de transport rutier la nivel mondial.

Volvo a livrat vehicule electrice unei game largi de clienți din Europa, America de Nord și Australia. Obiectivul companiei din Göteborg este ca jumătate din vânzările totale de camioane să fie electrice până în 2030.

„În mod clar, aceste cifre arată că am început foarte bine în vânzări. Odată cu gama mai largă de camioane electrice, va fi posibilă electrificarea a aproape jumătate din transporturile rutiere grele. Această proporție va crește și mai mult pe măsură ce distanța pe care o pot parcurge camioanele electrice crește și infrastructura de încărcare a camioanelor grele devine în continuare dezvoltată”, afirmă Roger Alm.

ȚarăVolum total de piață 2021
Elveția77
Norvegia56
Suedia47
Olanda42
Germania37
Franța25
Danemarca21
Spania11
Italia9
Ungaria7
Polonia4
Belgia3
Cehia2
Finlanda2
Irlanda2
Austria1
TOTAL346

Din aceeași categorie...

Back to top button