Știri

Volvo Trucks, noul partener logistic al McLaren-Honda

Echipa de Formula 1 McLaren-Honda a anunțat că Volvo Trucks este nou său partenerul logistic oficial pentru o perioadă de patru ani.

Noul parteneriat semnat de echipa britanică și Volvo Trucks cuprinde livrarea pe întreaga perioadă a acestuia a 24 de camioane de ultimă generație din seria Volvo FH. Acestea vor oferi suport logistic și de transport atât pentru echipa de Formula 1 cât și pentru protocolul din cadrul curselor.

Cele 24 de unități Volvo FH cu motorul de 13 litri și 540 CP vor fi livrate în trei specificații diferite de cabină de dormit – standard, plafon coborât și Globetrotter XL – pentru a răspunde cerințelor logistice în continuă schimbare ale echipei în cadrul Grand Prix-urilor din toată Europa.

Volvo Trucks, noul partener logistic al McLaren-Honda

Tehnologia utilizată de către Volvo Trucks este inspirată de lumea curselor auto, fiind pentru prima dată când un producător de camioane grele de marfă a folosit o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj, oferind o manevrabilitate de neegalat în clasa sa. De asemenea, modelul Volvo FH este primul camion din lume dotat cu suspensie independentă pe puntea față, folosind sistemul de direcție cu pinion și cremalieră, caracteristici care au fost anterior disponibile doar la autoturisme.

VEZI ȘI: Volvo Trucks a lansat o cutie de viteze revoluționară

Echipa McLaren-Honda nu numai că va beneficia de vârful tehnologic în materie de camioane dar i se oferă soluții de transport cu un consum redus de carburant, cuplu puternic și cabine confortabile. Seria Volvo FH are cea mai recentă tehnologie I-See prin care se poate economisi combustibil, precum și motoarele care îndeplinesc standardul de emisii Euro VI, reducând impactului asupra mediului, în conformitate cu statutul echipei, singura echipă de Formula 1, premiată de către Institutul FIA cu Premiul de mediu pentru Atingerea Excelenței.

VEZI ȘI: Nivel superior de manevrabilitate

De asemenea, modelul FH este cea mai sigur produs din gama Volvo Trucks, acesta fiind echipat cu sisteme de siguranță unice care includ cea mai robustă cabină Volvo Trucks din istorie, sisteme de asistență a șoferului, oglinzi reproiectate pentru o mai bună aerodinamică precum și un instrumentar de bord îmbunătățit și lumini dinamice.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button