Volvo Trucks premiat din nou pentru calitate

I-Shift Dual Clutch, cutie de viteze revoluționară lansat de Volvo Trucks

Volvo Trucks a primit pentru al doilea an consecutiv premiul european pentru inovatiei „Quality Innovation of the Year Award”. Daca anul trecut suedezii au fost premiati pentru sistemul de directie dinamica (Dynamic Steering Wheel) in acest an, acestia au fost premiati pentru noua transmisie, I-Shift Dual Clutch, al carei principale beneficii sunt simplificarea muncii soferului si cresterea sigurantei in exploatare.

Quality Innovation of the Year Award se acorda in fiecare an companiilor, organizatiilor sau persoanelor care au prezentat inovatii provenite dintr-o metodologie bine pusa la punct in activitatea lor si care se bazeaza pe identificarea clara a nevoilor clientilor. Acesta a fost lansat in 2007 in Finlanda, fiind in prezent sustinut si de fundatii de promovare a calitatii din Suedia, Estonia, Letonia, Ungaria si Cehia. Obiectivul este ca premiul sa fie extins si pentru alte state. Suedia este reprezentata in cadrul juriului de SIQ (Institutul Suedez al Calitatii).

Volvo Trucks premiat din nou pentru calitate

Premiul pentru inovatia anului in calitate (Quality Innovation of the Year Award) este recunoscut nu doar de Institulul Suedez pentru Calitate, ci si de alte institutii de profil din cateva tari europene. Premiile din 2014 sunt prezentate de catre presedintele Ungariei János Áder in cadrul ceremoniei din 19 ianuarie de la Budapesta.

„Este cu adevarat minunat faptul ca posibilitatile noastre inovatoare sunt din nou recunoscute in acest mod. Facem eforturi sistematic pentru a gasi noi solutii cu beneficii evidente pentru clienti si soferi, iar sistemul I-Shift Dual Clutch s-a bucurat de o primire peste asteptari. Faptul ca am primit acum premiul Quality Innovation of the Year Award este o alta confimare ca ne-am atins obiectivul”, declara Hayder Wokil, Quality Director la Volvo Trucks.

Inovatii in sprijinul clientilor
„I-Shift Dual Clutch este o premiera in industria de camioane, o inovatie ce aduce o imbunatatire considerabila parametrilor care influenteaza soferii si companiile de transport, pe de-o parte, si beneficiarii marfurilor transportate si societatea in general, pe de alta”, declara Matti Kaulio, Associate Professor Industrial Economics, KTH Royal Institute of Technology din Stockholm si reprezentant al SIQ (Institulul Suedez pentru Calitate). Profesorul Kaulio este unul dintre expertii care au decis invingatorul din acest an.

Volvo FH – primul camion cu dublu ambreaj
Pe scurt, I-Shift Dual Clutch este o cutie de viteze automatizata cu dublu ambreiaj. Cu aceasta solutie camionul nu pierde din viteza sau din putere in timpul schimbarii vitezelor, ci se deplaseaza eficient si lin pe sosea. Acest tip de transmisie a fost initial proiectat pentru automobile sport si este folosit in prezent de catre constructorii de autoturisme. Volvo Trucks este prima companie din lume care a adaptat aceasta tehnologie la vehiculele grele.

In 2013, Volvo Trucks primea Quality Innovation of the Year Award pentru Sistemul de Directie Dinamica, un sistem de stabilizare a directiei ce a atras o atentie deosebita la nivel mondial, inclusiv datorita filmului „The Epic Split” cu actorul Jean-Claude Van Damme.

Ce au spus expertii
Volvo Trucks I-Shift Dual Clutch este un exemplu de inovatie de produs in care o solutie existenta, utilizata anterior de masinile sport, a fost dezvoltata si integrata in tehnologia de transmisie folosita la camioane. Avantajele acestei inovatii sunt acelea ca fac posibile schimbarile treptelor de viteza fara intreruperea puterii, iar vehiculul nu mai pierde din cuplul motor in acest timp. Noul sistem este o premiera in industrie cu rezultate evidente, cum ar fi manevrabilitatea, rularea uniforma, transportarea incarcaturii cu mai multa grija, un mediu de lucru mai confortabil, potential crescut de economie si eficienta a transportului – parametrii care influenteaza simultan mai multi beneficiari ai transporturilor rutiere, cum ar fi soferul, compania de transport, proprietarul marfii si societatea in ansamblu.

Follow #infotrucker