Volvo Trucks recheamă 16.000 de camioane în SUA

Volvo Trucks recheamă 16.000 de camioane în SUA

Volvo Trucks a lansat pe 10 martie 2016 o procedură de rechemare a aproximativ 16.000 de camioane VNL, VNX și VNM pentru probleme la direcție.

Rechemarea este valabilă doar pentru modele de camioane vândute de Volvo Trucks în Statele Unite ale Americii. Producătorul explică faptul că procedura a fost inițiată pentru a se evita riscul ca coloana de direcție să se rupă, cauzând pierderea controlului vehiculului.

La două săptămâni după anunțul de rechemare, agenția guvernamentală Federal Motor Carrier Safety Administration a emis un avertisment pentru siguranță rutieră, impunându-le celor care dețin camioane vizate de această problemă să nu le folosească, asta în cazul în care problema nu a fost remediată.

Volvo Trucks recheamă 16.000 de camioane în SUA

Lotul camioanelor rechemate include modelele Volvo VNL, VNX și VNM produse în perioada 05.11.2015 – 03.8.2016 care nu sunt prevăzute cu șurub pe coloana de direcție.

Șoferii care continuă să utilizeze unul din modelele rechemate fără ca problema să fi fost remediată, riscă dosar penal.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker