In Focus

Volvo Trucks se concentrează pe siguranța utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor

Conform Raportului de Siguranță Volvo Trucks, numărul accidentelor rutiere grave în care sunt implicate camioane este în scădere, însă siguranța utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor trebuie să fie îmbunătățită.

Același Raport de Siguranță Volvo Trucks indică faptul că, există încă prea puțini șoferi de camion care folosesc centura de siguranță.

Volvo Trucks se concentrează pe siguranța utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor

Raportul de Siguranță Volvo Trucks este bazat pe investigațiile făcute de propria echipă de cercetare a accidentelor. Această echipă, cunoscută sub numele de ART (Accident Reaserch Team), investighează cauzele și dinamica accidentelor rutiere în care sunt implicate camioane, precum și motivul rănirii șoferului sau pasagerilor încă din 1969.

Informațiile obținute sunt utilizate în a crește siguranța camioanelor Volvo. În plus, datele colectate nu sunt utilizate doar intern, ci sunt distribuite la nivel național și internațional în scopul cercetării siguranței în trafic. De asemenea, raportul este bazat și pe informații primite de la autoritățile naționale și europene.

Una dintre concluziile raportului este că există o nevoie mai mare de concentrare asupra reducerii riscurilor pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, cum ar fi pietonii, bicicliștii, scuteriștii și motocicliștii.

Aproximativ 35% dintre persoanele care suferă leziuni severe sau își pierd viața în accidente grave în care implicate camioane sunt utilizatorii vulnerabili ai drumurilor. Ritmul de creștere al urbanizării, respectiv creșterea numărului de utilizatori ai drumurilor (pietoni și vehicule), crește riscul accidentelor cu urmpri grve, dacă nu se iau măsuri.

VEZI ȘI: Când dispecerul te trimite la un igloo party de neuitat

Oferindu-i șoferului o vizibilitate perimetrală cât mai bună reduci riscul accidentelor rutiere grave. Ca o completare la numeroasele oglinzi retrovizoare și camerele de mers înapoi, Volvo are o soluție prin care șoferul poate vedea ce se întâmplă în colțul din dreapta al camionului cu ajutorul unei camere.

Pe de altă parte, este important ca pietonii și bicicliștii să fie conștienți de importanța de a vedea și de a fi văzuți și de a contribui la o interacțiune lină și sigură în trafic. Pentru asta, Volvo Trucks a lansat campaniile Stop, Look, Wave și See and Been Seen, care pun accent pe aceste aspecte.

Pentru a reduce riscul de accidente cu alte vehicule, camioanele Volvo sunt echipate cu diferite sisteme de siguranță activă. Dar, dacă se produce un accident, cea mai importantă componentă a unui sistem de siguranță, încercată și de încredere, rămâne centura de siguranță.

Volvo Trucks se concentrează pe siguranța utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor

Din păcate, raportul scoate în evidență faptul că prea mulți șoferi de camion nu folosesc centura de siguranță, deși Volvo deține informații că jumătate din șoferii de camion necăsătoriți care au murit în accidente rutiere ar fi supraviețuit dacă ar fi purtat centura de siguranță.

În aproape 50 de ani, expertiza și experiența ART au constituit o piatră de temelie în efortul celor de la Volvo Trucks de a-și îmbunătăți în mod continuu produsele, dar și sistemle de siguranță, făcând camioanele Volvo printre cele mai sigure de pe piață.

Din aceeași categorie...

Back to top button