Volvo Trucks și-a extins gama cu versiunea Volvo FE CNG

Volvo Trucks și-a extins gama de modele pentru Europa cu noua versiune Volvo FE CNG (gaz natural comprimat).
Tot mai multe orașe din întreaga lume caută alternative la camioanele cu motoare diesel, în special pentru operațiuni precum colectarea și transportul deșeurilor sau distribuția urbană.
Noul Volvo FE CNG pare proiectat special pentru astfel de aplicații, care implică cicluri scurte de transport, cu opriri și porniri frecvente.
Camionul este echipat cu un motor G9K Euro VI de 9 litri alimentat cu gaz metan, cu aprindere prin scânteie, și cu transmisie automată. Gazul metan este inodor la ardere și produce emisii extrem de reduse de particule dăunătoare.
Dacă este utilizat biogaz, emisiile de dioxid de carbon pot fi reduse cu până la 70% comparativ cu un motor diesel convențional.
Volvo FE CNG dezvoltă 320 CP și un cuplu maxim de 1.356 Nm, menținând aceleași performanțe excelente de manevrabilitate și productivitate ca versiunea diesel a modelului FE, datorită transmisiei complet automate. Aceasta asigură o reacție rapidă a lanțului cinematic, contribuind la o experiență de condus lină și eficientă în mediul urban.
Vânzările noului model vor începe în luna august 2014 în Europa, iar producția de serie este programată pentru începutul anului 2015.
Date despre Volvo FE CNG
– Autoşasiu 4×2 (19 t), 6×2 (19,5 – 26 t)
– Motor alimentat cu gaz G9K Euro VI cu tehnologie cu bujie,
– Putere 320 CPși cuplu maxim de 1.356 Nm
– Transmisie complet automată
– Cabină de zi
– Sistem de rezervoare cu capacitate de până la 160 mc de gaz
– 2×4 sau 2×3 rezervoare pentru gaz natural comprimat montate pe ambele părţi ale şasiului.
Date despre gazul metan
Gazul metan este o denumire generală folosită atât pentru biogaz, cât și pentru gazul natural, ambele fiind alcătuite în mare parte din metan.
Gazul natural este un combustibil fosil, format cu milioane de ani în urmă (între 40 și 500 de milioane de ani) și extras din adâncurile scoarței terestre.
Biogazul, deși similar ca structură cu gazul natural, este regenerabil și se obține prin descompunerea materialelor organice de către bacterii, într-un mediu lipsit de oxigen. Poate fi produs, de exemplu, din deșeuri menajere sau alte resturi organice.
Atunci când un autocamion este alimentat cu biogaz, emisiile de dioxid de carbon pot fi reduse cu până la 70% comparativ cu cele generate prin utilizarea motorinei.