Sustenabilitate

Volvo Trucks și Bucher Municipal vor dezvolta o vidanjă electrică

Volvo Trucks va livra până la finalul anului 2023 până la 80 de camioane electrice pentru producătorul de vehicule municipale Bucher Municipal.

Introducerea a tot mai multe zone cu emisii zero în orașele europene generează o cerere în creștere de camioane 100% electrice. Pentru a veni în întâmpinarea acestei cereri, Bucher Municipal, un important furnizor de vehicule pentru aplicații municipale, precum măturători stradale, vehicule pentru colectarea deșeurilor, vidanje și echipamente pentru deszăpezire, a intrat într-un parteneriat cu Volvo Trucks pentru a dezvolta o vidanjă electrică bazate pe modelul Volvo FL Electric.

Volvo Trucks și Bucher Municipal vor dezvolta o vidanjă electrică

”Am optimizat tehnologia soluțiilor noastre pentru curățarea canalizărilor pentru a îndeplini cerințele din zonele urbane, unde regulamentele privind emisiile de CO2 au devenit mai stricte”, spune Per Lovring, CEO al Bucher Municipal Danemarca.

Bucher Municipal estimează că până la 80 de vidanje, adică aproximativ 80% din producția sa de vehicule de curățare, se vor baza pe camioane electrice Volvo, până la finalul anului 2023.

VEZI ȘI: Test Volvo FM 460: Baby FH

”Electrificarea unor astfel de vehicule poate fi o provocare, dar Volvo Trucks a demonstrat de-a lungul timpului că poate furniza soluții fiabile cu baterii pentru autobuze, camioane și alte vehicule grele”, a mai spus Per Lovring.

Volvo Trucks își propune ca 50% dintre camioanele vândute în 2030 să fie electrice. Compania a fost lider european al segmentului de camioane electrice în 2021, cu o cotă de piață de 42%.

”Prin acest acord cu Bucher Municipal, facem un pas important spre electrificare uneia dintre cele mai complicate aplicații din mediul urban”, a concluzionat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Din aceeași categorie...

Back to top button