EcofriendlyȘtiri

Volvo Trucks și ICA colaborează pentru a reduce impactul transportului asupra mediului

Volvo Trucks și ICA, cel mai mare comerciant cu amănuntul din Suedia, își unesc forțele pentru a reduce impactul transportului asupra mediului.

Pe termen lung, cooperarea dintre cele două companii se va extinde și în alte domenii care pot contribui la reducerea impactului transportului de mărfuri asupra mediului înconjurător.

Volvo Trucks și ICA colaborează pentru a reduce impactul transportului asupra mediului

În primul pas anunțat de cele două companii, vor fi identificate și analizată părți din fluxurile de transport ICA Sweden pentru a găsi posibile rute care se pretează la transportul cu vehicule electrice.

„Reducerea impactului asupra mediului este și responsabilitata noastră. Colaborarea cu Volvo Trucks va permite să creștem ritumul în care sectorul de transport își va diminua emisiile. Acest lucru este în conformitate cu politica de durabilitate a ICA”, a menționat Anders Svensson, directorul executiv ICA Sweden.

Colaborarea vizează transportul rutier din Suedia al retailerului atât în centrele orașelor, cât și pe rutele mai lungi. Cele două companii vor coopera pentru a pune bazele unor soluții de transport electric prin utilizarea tehnologiilor deja existente și testarea în comun a viitoarelor tehnologii.

VEZI ȘI: Despre soluțiile electrice Scania și provocările care vin odată cu electrificarea

„Împreună putem accelera introducerea unor soluții de transport eficiente, fără combustibili fosili. Colaborarea ne va oferi o mai bună înțelegere a modului în care camioanele electrice pot reduce rapid emisiile de dioxid de carbon din marile orașe”, a completat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

ICA Sweden și Volvo Trucks nu sunt la prima colaborare, cele două companii având o vastă experiență de lucru împreună. Conform oficialilor ICA, obiectivul consta ca filiala suedeză a grupului să aibă un transport rutier complet fără emisii de carbon până la finalul anului 2030.

Din aceeași categorie...

Back to top button