Volvo Trucks și Samsung au discutat pe tema camioanelor electrice

Volvo Trucks și Samsung au discutat pe tema camioanelor electrice

Producătorul suedez de camioane Volvo a discutat cu Samsung pe tema dezvoltării unei viitoarea generație de baterii pe care să o folosească pe camioane electrice.

Aflat la Seoul pentru a prezenta viitoarea viziune a companiei în ceea ce privește conectivitate, automatizare și electro-mobilitate în segmentul vehiculelor comerciale, Claes Nilsson, președintele Volvo Trucks, a acordat un interviu celor de la The Korea Herald, prin care a anunțat că producătorul suedez a fost în discuții cu gigantul sud-coreean pentru dezvoltarea de camioane electrice.

Chiar dacă în Stele Unite, Elon Musk susține altceva, iar Tesla Semi le-a luat mintea multora, trebuie să știți că un camion 100% electric rămâne în prezent un concept, deoarece un astfel de vehicul are nevoie de o autonomie ridicată sau, mai simplu spus, de extrem de multe baterii.

În prezent, Volvo Trucks utilizează pe autobuzele sale lanțuri cinematice acționate 100% electric, însă pe viitor vrea ca această tehnologie să o implementeze și pe camioane.

VEZI ȘI: Compania Tibbett Logistics a fost achiziționată de Yusen Logistics

Cât de repede va reuși acest lucru, greu de spus.

Astăzi, un mare potențial pare să-l aibă pilele de combustie (hidrogen), însă pe viitor este posibil ca bateriile să fi mainstream, a mai spus Claes Nilsson.

Coreea de Sud este cea de-a noua cea mai mare piață pentru Volvo Trucks în ceea ce privește generarea de profit.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.