Camioane

Volvo Trucks spune că noul FH I-Save aduce economii de carburant de până la 10%

Deși n-a apucat să-l producă și livreze din cauza pandemiei de COVID-19, Volvo anunță că noul Volvo FH I-Save aduce economii de carburant de până la 10%.

Reducerea consumului de carburant și, prin urmare, a emisiilor de CO2 sunt esențiale pentru orice companie de transport, în special pentru cele care efectuează operațiuni de transport pe distanțe lungi.

Volvo Trucks spune că noul FH I-Save aduce economii de carburant de până la 10%

Intordus pe piață la începutul pandemiei de COVID-19, noul Volvo FH I-Save se anunță a fi mai eficient cu 3% față de vechea generație în ceea ce privește consumul de carburant, ceea ce înseamnă o reducere a costurilor cu acesta de până la 10%.

Noul Volvo FH I-Save include numeroase soluții care economisesc combustibil, dintre care cea mai importantă este reprezentată de motorul Volvo D13 cu tehnologie Turbo Compound, discponibil cu puteri de 460 CP (2.600 Nm) și 500 CP (2.800 Nm), lansat la începutul anului 2019, este cel mai eficient motor al companiei, produs până în acest moment.

În 2019, atunci când a lansat prima generație Volvo FH I-Save cu Turbo Compound, suedezii au spus că această soluție are capacitatea să reducă cu până la 7% costurile cu motorina și AdBlue cu până la 7% la sută, în comparație cu un model fără I-Save și motor Volvo standard de 13 litri.

Deși suedezii susțin că ”aceste cifre au fost confirmate de teste independente, precum și de experiența clienților”, realitatea cifrelor de vânzări, cel puțin la nivel de România, ne arată că acest model a reușit să convingă mult prea puțini clienți.

VEZI ȘI: Acțiuni de control privind păstrarea distanței între vehicule, în special la camioane

Prin actualizări de software bazate pe analiza datelor clienților, echilibrul dintre consumul de combustibil și manevrabilitate a fost perfecționat și optimizat, ceea ce duce la o reducere suplimentară a consumului de combustibil atunci când se rulează în modul Eco.

Volvo Trucks spune că noul FH I-Save aduce economii de carburant de până la 10%
Volvo Trucks spune că noul FH I-Save aduce economii de carburant de până la 10%

Alături de actualizarea tehnologiei I-Save, design-ul exterior al cabinei noului Volvo FH aduce îmbunătățiri aerodinamice. Pentru economii suplimentare de combustibil, I-See dispune acum de o nouă funcție, prin care autocamionul poate detecta când este eficient pentru motor să ruleze la turații reduse, apoi din inerție, chiar și pe drumuri care par a fi suprafețe plane.

Manevrabilitate îmbunătățită
Noul Volvo FH I-Save nu reprezintă doar un pas important înainte în ceea ce privește economia de combustibil, ci vine cu o manevrabilitate îmbunătățită, o caracteristică la care excela oricum camionul suedezilor.

Cuplul său optimizat pentru o gamă largă de turații determină un rulaj lin și oferă puterea necesară pentru a menține o viteză medie ridicată și constantă, chiar și în condițiile unei topografii provocatoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button